Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2019-08-23 08:11:36)


Möödunud kahe ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine ning üks avaliku korra rakse rikkumine ja 41 varavastast kuritegu, mille seas 23 vargust. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai viga kolm inimest. Tabati 36 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 353.

Registreeriti kuus piirilt väljastatud sisenemiskeeldu ja Schengeni viisaeeskirja rikkumisi esines samuti kuuel korral. Fikseeriti ka kaks salakaubavedamise juhtumit.

PÕHJA PREFEKTUUR

Põhja prefektuuri ööpäevainfo

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. augustil teatati, et 25-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma ema, 51-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

21. augustil teatati, et 66-aastane mees lõi Pirital Pihlametsa teel asuvas majas oma abikaasat, 53-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

21. augustil teatati, et alkoholijoobes 40-aastane naine ründas Pirital Künnapuu tänaval asuvas majas oma 50-aastast abikaasat ja 16-aastast poega ning tekitas neile valu ja kehavigastusi. Konflikti ajal viibis majas veel üks alaealine laps. Politseinikud pidasid naise kinni.

Vargus

21. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval varastati rahakott. Kahju on üle 3500 euro.

Arvutikelmus

21. augustil teatati, et alates märtsist on 78-aastase naise pangakontolt välja võetud kokku enam kui 2300 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine
Ööl vastu 21. augustit teatati, et 58-aastane mees lasi õhkrelvast 66-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Juhtumid piiril

21. augustil leidsid piirivalvurid Tallinnas Sadama tänaval Eesti Vabariigi kodaniku juhitud sõidukist tsiviilkäibes keelatud relvad teleskoopnuia ja kasteedi. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust.

21. augustil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kolm Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad viibivad lennujaama transiitalal kuni tagasilennuni.

21. augustil saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama transiitalal kuni tagasilennuni.

21. augustil avastati Tallinna lennujaamas reisija pagasist lubatust suurema kaliibriga õhkrelv. Reisjja ning relv toimetati asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Ähvardamine

21. augustil alustati kriminaalmenetlust seoses Narva kohtutäiturile, 38-aastasasele naisele, laekunud ähvardava kirjaga.

Kehaline väärkohtlemine

21 augustil teatati, et Narvas Rakvere tänaval lõi 21-aastast naist ja 20-aastast naist nende tuttav.

Vargused

21. augustil teatati, et Kiviõli linnas Vahtra tänaval tungiti sisse garaažiboksi ning varastati 100 pudelit montaaživahtu.

21. augustil teatati, et Jõhvi linnas Saeveski tänaval varastati mootorsaag Husqvarna. Kahju on 260 eurot.

21. augustil teatati, et Narvas Kangelaste tänavale pargitud autost varastati mobiiltelefon Samsung. Kahju on 300 eurot.

21. augustil teatati, et Narvas Tallinna maanteel tungiti sisse keldriboksi ning varastati jalgratas. Kahju on 300 eurot.

Arvutikelmus

5. augustil võeti Narva linnas varasemalt varastatud pangakaardilt välja sularaha summas 255 eurot.

Juhtum piiril

21. augustil kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud ehitusobjekti Lüganuse vallas, kus töötasid välismaalased. Kaks Ukraina kodanikku viibisid ja töötasid Eestis seaduslikult, kuid neli Ukraina kodanikku põgenesid objektilt. Tuvastati, et objektilt põgenenud ukrainlastel puudus seaduslik alus Eestis töötamiseks. Kahe suhtes alustati väärteomenetlust, kahte hoiatati suuliselt. Rikkujate viibimisaeg lõpetati ennetähtaegselt ning neile koostati ettekirjutused hiljemalt 28. augustil riigist lahkuda ning kohaldati sissesõidukeeld. Ettevõtte suhtes alustati väärteomenetlust.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Vargus

21. augustil sai politsei teate, et Raplas varastati eluhoone õuelt jalgratas Merida. Vargusega tekitati kahju ligi 250 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

21. augustil teatati, et Kambja vallas Kaatsi külas seisnud metsamasinastest on varastatud kütust. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 18. augustit varastati Märjal Keskuse tänaval seisnud lukustamata sõiduautost Huawei mobiiltelefon. Kahju on 550 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

21. augusti hommikul lõi võõras noor mees Tartus Nurme bussipeatuses ühistransporti oodanud 22-aastast naist. Naine õnneks viga ei saanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Juhtumid piiril

21. augustil kella 10.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

21. augustil kella 13 ajal tuvastasid piirivalvurid seiresüsteemidega kahe inimese liikumise Võrumaal Setomaa vallas Verhulitsa külas, kus teatavasti jalgsi liikumine keelatud on. Sündmuskohale liikunud piirivalvepatrull pidas kinni kaks isikut ning nendega vestluses ilmnes, et tegu on Hollandi turistidega, kes teadmatusest ja uudishimust piirialale sattusid. Piirivalvurid selgitasid põhjalikult, miks piirirežiimialas viibida ei tohi, kuidas ajutine kontrolljoon kulgeb ning millised hoiatusmärgid annavad märku keelatud tsooni jõudmisest. Ekslikult piiriribale sattunud mõistsid ning tunnistasid oma rikkumist, neile tehti suuline hoiatus ning nad suunati piirkonda, kus ringi liikumine kellelegi pahandusi kaasa ei too.

21. augustil kella 14.20 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel Läti registreerimismärkidega sõidukit Jeep Grand Cherokee, mida juhtis 51-aastane Läti Vabariigi kodanik. Tollikontrolli käigus avastati sõidukist peidetuna 320 maksumärkideta sigaretti. Juhtumiga tegeleb Maksu-ja Tolliamet.

21. augustil kella 16 paiku peeti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga Mercedese veok, mida juhtis 45-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tollikontrolli käigus avastati sõidukist peidetuna 12 100 salasigaretti. Isikule väljastatud viisa tunnistati kehtetuks, sigaretid hoiustati Koidula piiripunkti, mehele määrati rikkumise eest 1000-eurone rahatrahv ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.