Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduse Omnibussi retked (2019-08-22 08:50:27)


1. Retk Mooste mõisa ning Lüübnitsa sibula- ja kalalaadale

Looduse Omnibuss Tallinn
Laupäeval, 24. augustil 2019

Sel nädalavahetusel toimub Lüübnitsas sibula- ja kalalaat ning avatud on Peipsi toidutänav, mis ulatub Vasknarvast Saaboldani. Laupäeval sõidabki Looduse Omnibuss ajaloos esimest korda sellele kuulsale laadale, kus pakutakse kohalikku toodangut ‒ vanade kalurikülade kõrgetel peenardel kasvanud ja lopsakatesse vanikutesse põimitud kullakarva sibulaid ja Pihkva järvest püütud kala. Laata rikastab kirev kultuuriprogramm, toimuvad erinevad töötoad ja konkursid: suurima sibula ja parima kalasupi valimised. Kell 14.30 esineb Nedsaja Küla Bänd, kus eestvedajaks on tuntud karmoškamängija Toomas Valk, kell 15.30 astub üles retroansambel Everest.

Enne Lüübnitsat teeme pikema peatuse Mooste mõisas. Teeme mõisaekskursiooni, käime villakojas ning mõisa hoovis tegutseb Peipsi Toidu Tänava raames Uueskuues Koduköök.

Retke juhib geograaf Jaan Riis.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest 8.30, tagasi Tallinnas kell 21.

Sõidu hind koos mõisaekskursiooni ja laadapiletiga täiskasvanutele, sealhulgas tudengitele ja pensionäridele 25 eurot, õpilastele 15 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee. Info telefonil 5647 6297. Vajalik täpne nimeline registreerimine, palume lisada ka kontakttelefon.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

2. Suvine retk Mukri rappa piknikuga Mädara linnamäel

Looduse Omnibuss Tallinn
Pühapäeval, 25. augustil 2019

Pühapäeval tõotab tulla ilus ilm ja vesiroosid Mukri rabajärves veel õitsevad. Teemegi matka Mukri raba loodusrajal ümber järve ning naudime sealsest vaatetornist Eesti ühtesid kauneimaid maastikke.

Retke juhivad ning Natura hoiualana kaitse all olevat Mukri raba tutvustavad loodusesõbrad Piret ja Leo Eensoo.

Pärast matka ootab meid pop-up restoran muistses Alempoisi maakonnas asuval Mädara linnamäel.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 10, tagasi Tallinnas kell 18.

Sõidu hind koos lõunasöögiga pop-up restoranis täiskasvanutele, sh tudengitele ja pensionäridele 20 eurot, õpilastele 10 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee. Info telefonil 5647 6297. Vajalik täpne nimeline registreerimine, lisada kontakttelefon.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Retk toimub koostöös Eestimaa Looduse Fondiga projekti NaturallyEst raames, mida rahastavad Euroopa Liidu LIFE Programm ja Keskkonnainvesteeringute Keskus.

3. Looduse Omnibuss soovitab: Loodusretked OÜ kutsub sügisvärvides Lapimaale 16.-21. septembril 2019

Lapimaa sügis on väga kaunis ja värvirikas. Loodus on imekaunis, küünlasarnased sihvakad kuused sirutuvad taeva poole, kuldkollased kased ning punaseks värvunud taimed muudavad Lapimaa sügise eriliseks. Pildigaleriid vaata siit.

Retk toimub tundrutes ning metsades, mägedel ja orgudes. Sobib suurepäraselt nii matkasellidele, kui ka loodus- ja fotohuvilistele. Nelja täispäevaga kohapeal jäävad teele Konttaineni mägi, Oulanka jõekärestik, Karhun-Kierrose looduspark, Jyrävä kärestik, Kiutaköngase kanjon, Riisitunturi Rahvuspark, Oulanka looduskeskus. Suur tõenäosus on näha põhjala uhkust -virmalisi, septembrikuu pimedad ööd on selleks nähtuseks soodsad.

Reisijuhtideks on Ene Norak (loodusgiidi haridus + med. haridus, matkajuht, teemaks lapimaa taimed), Karl Adami (loodusfotograaf Ja ETV saate "Osoon" loomalugude autor). Karl räägib saatesse jõudvate loomalugude valmimisest ning tutvustab Lapimaa linde ja loomi.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.