Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talv jõuab Eestisse 4. nädalal (2007-01-20 07:50:40)


Eestis Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognooside järgi jõuab talv lõpuks Eestisse. Hakkab sadama lund ning järgmise nädala keskpaigaks on oodata külma isegi 10 kuni 15 kraadi.

 

Tsüklon, mis talveilma Eestisse toob, saab nagu tavaliselt alguse Iirimaa rannikult, liigub üle Briti saarte ja asub Põhjamere kohal taas jõudu koguma, rääkis EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain.

 

«21. jaanuariks jõuab ta prognooside kohaselt Läänemerele. Kuhu tsüklon edasi suundub, kui tugev ta on ja kuhu tema kese jääb, pole veel teada. Praegu saab öelda vaid seda, et tsükloni tulemusel võib hakata ka Eestis lõpuks korralikult lund sadama.»

 

Esmaspäeva ööseks lubab ilmajaam kuni üheksa külmakraadi, päevaks kuni seitse miinuskraadi. Teisipäeva öö ähvardab tulla veelgi külmem, õhutemperatuur võib langeda kuni -15 kraadini.

 

Merilaini sõnul ei ähvarda praegu Eestit ükski torm. Prognooside kohaselt on oodata veidi tugevamat loodetuult kuni 20 meetrit sekundis, kuid see pole torm ja peamiselt katab ta vaid rannikualasid, lisas ta. Veidi lund peaks hakkama sadama juba täna ning lund võib tulla ka homme.

 

Euroopas pahandust teinud tsükloni kese jõudis täna öösel Moskva lähistele, kuid selleks ajaks oli ta juba jõu kaotanud, viies sinna kaasa kauaoodatud lumesaju, selgitas Merilain.


Allikas: www.postimees.ee 19.01.2007, Kristiina Mõttus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.