Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti kodaniku passi saab nüüd taotleda ka iseteenindusest (2019-08-22 08:33:43)


Alates eelmise nädala lõpust saab Politsei- ja Piirivalveameti iseteeninduskeskkonnas lisaks ID-kaardile taotleda ka Eesti kodaniku passi nii endale kui oma alaealisele lapsele.

Täiskasvanud Eesti Vabariigi kodanik saabPPA iseteeninduse kaudu taotleda korduvat dokumenti, kui talle on varem välja antud kas Eesti kodaniku pass või ID-kaart. Alaealisele lapsele saab esmast või korduvat dokumenti taotleda juhul, kui tema sünd on registreeritud Eesti rahvastikuregistris ning vähemalt ühele tema vanematest on varasemalt välja antud Eesti kodaniku pass või ID-kaart.

"Iseteenindus kõige kiirem ja mugavam viis dokumenditaotluse esitamiseks - enamik andmevälju on inimese eest juba automaatselt täidetud, mis muudab taotlemise lihtsaks ja säästab inimese aega," rääkis identiteedi ja staatuste büroo valdkonna koordineerija Marit Abram.

Lisaks passi taotlemise võimalusele on toimunud veel mõned muudatused, millest taotlejad on seni puudust tundnud - näiteks saab pärast uuendusi tasuda riigilõivu krediitkaardiga ning taotleda dokumendi väljastamiseks aukonsuli juurde.

"Kuna paljud inimesed soovivad taotleda ID-kaarti ja passi koos ning ühiselt on see soodsam, leiti seni taotluse esitamiseks muu alternatiiv - seda mindi esitama kas teenindusse või esitati see posti või e-posti teel. Loodame, et inimesed avastavad enda jaoks kasutajasõbraliku iseteeninduskeskkonna," ütles Abram.

Iseteenindusse saab siseneda mugavalt PPA veebilehe kaudu aadressil www.politsei.ee otselingiga etaotlus.politsei.ee. Keskkonda saab sisse logida lisaks ID-kaardile ka mobiil-ID-ga või pangalinkide kaudu ehk dokumenti saab taotleda ka juhul, kui varem välja antud ID-kaart on juba kehtivuse kaotanud.

"Julgustan kõiki inimesi, kelle dokumendi kehtivusaeg läheneb lõpule, säästma end teenindusse minemise jalavaevast ja esitama taotluse mugavalt arvuti tagant lahkumata," rääkis Abram. Iseteeninduses on võimalik ID-kaarti taotleda juba alates 2017. aasta kevadest. Sellest ajast on läbi iseteeninduse esitatud juba üle 75 000 ID-kaardi taotluse. Passi iseteeninduses taotlemise võimaluse on juba edukalt avastanud paarsada inimest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.