Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Iittala valgustite valikusse lisandus Matti Klenelli disainitud Virva valgusti (2019-08-15 08:29:27)


Sel sügisel lisandub Iittala valgustite kollektsiooni uus mudel Virva, mille on disaininud Matti Klenell. Virva on täiendus Iittala laienevasse valgustite kollektsiooni, mis annavad inspiratsiooni kodu sisustamiseks nii sügisel kui ka talvel.

Virva on suuga puhutud klaasist laualamp, mis seisab neljajalgsel metallist alusel. Selle eristuv kuju on ümardatud servadega risttahukas, mis on valmistatud õrnast klaasist, mida ehib abstraktne reljeefne muster. Materjali, klaasi ja valguse suhe muudab lambi põnevaks sisustusdetailiks.

Tänu reljeefsele klaaspinnale kumab valgusti ruumi pehmet valgust ning on silmatorkavalt efektne ka väljalülitatuna.

Folkloorile ja ajaloole tuginev disain

Nimi Virva on inspireeritud Soome rahvapärimuslikust sõnast "virvatuli", mis märgib nii meie kui ka põhjanaabrite juures gaasitulukest või muud nõrka valgust, mis soolaugaste või järvede kohal õrnalt leegitseb. Virvatuli ilmub eikusagilt ning haihtub sama kiirelt, eriti kui seda tabada üritatakse. Kirjanduses sümboliseerib virvatuli lootust ning legendi kohaselt märgib see asukohta, kuhu on peidetud aare.

Virva kujundamisel uuris Matti Klenell Iittala klaasipärandit, pöörates erilist tähelepanu mustritele ja süvistustele, mis on Iittala klaasesemeid kaunistanud läbi aastakümnete. Teda inspireerisid reljeefsed kujundused, mis kaunilt klaasi pinnalt peegeldusid. Samuti oli talle oluline, et lamp oleks efektne ning silmatorkav ka väljalülitatuna, kui sellele paistab vaid väline valgus.

Valgusti pindmine muster on loodud graveeritud vormi abil, mille klaasist kuju saadi suuga puhumise teel. Iga ükshaaval vormi tehtud joon ärkab tervikuna ellu. Lambi ühel küljel moodustavad jooned lehekujulise v-kujulise mustri, teine külg on kaetud horisontaalsete joontega.

Õhulist ja kerget kuju rõhutab selle neljajalgne, pulbervärvitud alumiiniumist alus. Lambil puudub konkreetne suund, nii et selle võib asetada kodus erinevatele kohtadele: lauale, aknalauale, riiulile või voodi äärde.

Virva on saadaval kahes mahedas ja looduslikus värvitoonis: tumehall ja linane. Sumedad värvid loovad koos valgusega kaunilt pehme õhkkonna ning lisaks rõhutavad need lambi kolmemõõtmelist kuju. Virva värve valides on mõeldud ka sellele, et need oleksid harmoonias teiste klassikaliste Iittala kollektsioonide varjunditega. Iga Virva lamp on suuga puhutud Iittala klaasitehases Soomes.

Disainerist

Matti Klenell (1972) on Rootsi disainer, kes on tuntud põhjamaise filosoofia lahtimõtestajana. Sarnaselt industrialiseerimiseelsete käsitöölistega, otsib ka Klenell jätkuvalt võimalusi, kuidas limiteeritud vahenditega saavutada rikkalik ja kunstiline tulemus. Koos Iittalaga on ta töötanud aastaid - tema armastatuimate tööde hulka kuuluvad näiteks Nappula kollektsioon ja Lempi klaasid. Klenelli looming on toonud Iittala kollektsioonidesse erilist pehmust ja mängulisi kujundeid - see iseloomulik ilu jätkub uute Virva valgustitega.

Iittala täidab toa valgusega

Lisaks uuele Virva valgustile, on Iittalal lai valik sisutuselemente, mis aitavad täita toa valgusega - küünaldest kuni elektriliste allikateni. Igal aastal lisanduvad valgusallikate kollektsiooni uued värvid või disainid.

Sel hooajal lisab Iittala kaks uut sooja värvi oma teeküünlaaluste valikusse: Harri Koskineni loodud Valkea seeriaga ühinevad sügav jõhvikapunane ja elegantne oranž. Koskineni disainitud on ka armastatud Lantern lambid ja küünlajalad, mille hulka on samuti lisandumas uus sume värvitoon: hall.
Tooteinfo:

      

Virva lamp, 250x255 mm,         Virva lamp, 250x255 mm, linane
tumehall   

                       

Valkea teeküünlaalus, 60 mm,       Valkea teeküünlaalus, 60 mm, oranž                                          jõhvikapunane

                                  

Lantern teeküünlaalus, 250 mm,      Lantern küünlahoidja, 600 mm, tumehall                                       tumehall 

 

Allikas: Turundus


 

 


 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.