Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
LEADER tegevusgrupid arutavad "Aruka küla" tunnusjooni (2019-08-14 09:01:19)


Maaeluvõrgustiku foto: Kirderanniku Koostöökogu tegevjuht
Ülle Marits eelmise aasta suveseminari töögrupis "Säästev
kogukond"

Eesti LEADER tegevusgrupid kogunevad 14.‒15. augustil Ida-Virumaale seminarile, et vahetada mõtteid aruka küla teemadel. "Arukas küla" on Euroopa Liidu maapiirkondade arengu soodustamiseks kavandatud uus suund, mis vajab kohapeal lahtimõtestamist.

Euroopa maaeluvõrgustiku töögrupp on arukate külade (inglise keeles Smart Villages) kontseptsiooniga töötanud juba üle aasta. Tulevikku vaatavas arukas külas lisanduvad traditsioonilistele teenusetele uut tüüpi teenused, mis toetuvad kaasaegsetele digilahendustele, samuti ring- ja jagamismajanduse uutele võimalustele. Põhirõhk on koostööl ja uuenduslike lahenduste leidmisel, tagamaks piirkondade tasakaalustatud arendamine.

Maaeluminister Mart Järvik: "Tähtis on pöörata tähelepanu sellise taristute arendamisele, mis soodustaksid innovatiivseid ja tarku terviklahendusi, et muuta külad ja maapiirkonnad senisest atraktiivsemaks elukeskkonnaks ka noortele, sealhulgas eriti noortele peredele. Neid eesmärke rõhutab ka praegu ettevalmistatav maaelu ja põllumajanduse arengustrateegia aastateks 2021-2027 ning samasisulised suunised on antud ka Maaelu Edendamise Sihtasutusele uue strateegia koostamiseks," lisas Mart Järvik.

"Arukate külade" teemalise arutelu korraldab Põllumajandusuuringute Keskus koostöös Eesti Leader Liidu, Kirderanniku Koostöökogu, Virumaa Koostöökogu, Peipsi-Alutaguse Koostöökojaga ja Maaeluministeeriumiga.

Infoks aruka küla kontseptsiooni kohta:

Aruka küla video: https://youtu.be/iAVilTmxXl0
Aruka küla info
https://maainfo.ee/smartvillages

 

Allikas: Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.