Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks Eesti ühinemise maailma looduskaitseühinguga (2007-01-18 15:47:56)


Vabariigi valitsus kiitis neljapäeval, 18. jaanuaril heaks Eesti ühinemise rahvusvahelise looduse ja loodusvarade kaitse ühinguga (IUCN) ning määras ühingu liikmeõiguse teostajaks Keskkonnaministeeriumi.

IUCN on suurim loodus- ja keskkonnakaitseorganisatsioon maailmas, mis on tegutsenud üle 50 aasta. IUCN-i liikmeteks on nii riikide valitsused, valitsusvälised ühendused kui ka rahvusvahelised organisatsioonid. Tänaseks kuulub ühingusse üle tuhande liikme.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Kadri Alasi sõnul on IUCN organisatsioon, mis määrab maailma looduskaitse üldised suunad, määratleb tähtsamad probleemid ja teadlaste ning praktikute koostöös töötab välja ka abinõud nende lahendamiseks. IUCN-i algatusest ja tegevusest on välja kasvanud kõik suuremad globaalsed looduskaitselepped, näiteks bioloogilise mitmekesisuse konventsioon (Rio de Janeiro), ohustatud liikidega kauplemise konventsioon (CITES), märgalade konventsioon (Ramsar). Üheks IUCN-i tuntumaks tegevuseks on maailma looduskaitseliidu punased raamatud, mida igal aastal uuendatakse.

"Eesti liitumine selle organisatsiooniga näitab, et meie riik on valmis lisaks enda kohalikele probleemidele aktiivselt osalema ka maailma loodushoiu väärtuste ja probleemide teadvustamisel ning lahendamisel," lausus Alasi. "Lisaks annab liikmelisus meile avaramad võimalused eri tasemetel rahvusvaheliseks koostööks looduskaitses ja võimaluse teavet vahetada tõesti kogu looduskaitsespektri ulatuses, nii sisulises kui ka geograafilises mõttes."

Korralduse jõustumine ei too kaasa organisatsioonilisi muudatusi. Täiendavad kulutused tekivad liikmemaksu tasumisega, milleks on vahendid kavandatud Keskkonnaministeeriumi eelarves. 2007. aastal on selleks ette nähtud 143 000 krooni.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.01.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.