|
Tartu linn valis endale uue maitse ja veinid
(2019-08-06 08:37:26)
|
Toidu- ja veinifestival. Foto autor on Katrin Press
Nädalavahetusel toimunud Tartu toidu- ja veinifestivalil pakkus rahvale maitseelamusi üle 180 kodumaise suur- ja väiketootja, veinikaupmehe, pop-up-restorani ja kodukohviku. Festivalikülastajatel oli võimalik kogeda nii klassikalisi maitseid kui uusi ja üllatavaid maitseelamusi. Traditsioonide kohaselt valiti "Tartu maitse" 2019 ja Tartu linna veinid 2019 (valge, punane ja vahuvein).
"Tartu maitse" tiitlile konkureeris tänavu seitse kodumaist toodet. Sel aastal valis "Tartu maitset" viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid Tartu tippkokad Joel Ostrat, Henari Nõu, Lauri Ülenurm ja Urpo Reinthal ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov, aga oma lemmiku sai endiselt valida ka rahvas.
Tiitli "Tartu maitse 2019" pälvis Viinamärdi Talu OÜ juust Pecorello Brillo ning rahva lemmikuks osutus Zerna Ökotalu rukkileib.
Lisaks Tartu parimale maitsele valiti ka linna veinid - punane, valge ja vahuvein. 6-7-liikmelised žüriid valisid võiduveinid pimedegusteerimise tulemusel. Veinide puhul hindasid asjatundjad värvust, aroomi ja maitset. Vahuveinide kategooria võitis Tridens AS-i Desom Cremant de Luxembourg Brut Millesime, valgete veinide seast osutus võitjaks Wibe OÜ Quinta de Linhares Premium Vinho Verde ja punastest veinidest peeti parimaks AS Altia Eesti Ego bodegas El Goru, Jumilla, Hispaania.
Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul näitab tänavuse festivali rikkalik toidu- ja veinivalik, et festival on Eesti maitsete maastikul leidnud oma kindla koha. "Rõõm on tõdeda, et eestlaste huvi hea toidu vastu on sedavõrd suur, et külastajaid oli nädalavahetusel rohkelt nii Tartu kesklinnas kui ka Tammelinna kodukohvikute päeval," rääkis Klaas.
Tartu toidu- ja veinifestival toimus 2.-4. augustil Küüni tänaval ja parkides viiendat aastat, kolmandat aastat olid kaasatud ka kodukohvikud. Järgmise aasta festival toimub 7.-9. augustil 2020.
Allikas: Tartu uudised | |
|