Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ida prefektuuri ametnikud aitasid metsast välja eksinud eaka mehe (2019-08-06 08:26:29)


5. augusti öösel aitasid Ida prefektuuri piirivalvurid ja politseinikud metsast välja 68-aastase mehe, kes läks seenele Agusalu küla kandis ning sai õhtul aru, et iseseisvalt ta tagasiteed ei leia.

68-aastane Kohtla-Järve elanik läks kella 11 paiku metsa seenele ning ei suutnud enam omal käel metsast välja tulla. Ta helistas kella 19.30 paiku Häirekeskuse numbrile 112 ning andis teada, et vajab abi.

"Kohale reageerisid piirivalve- ja politseipatrullid, mehe otsingutes kasutasime drooni ja politseiauto sireeni ning pärast südaööd leiti mees üles. Õnneks oli ta tervis korras ja ta anti sugulastele üle," ütles Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Hannes Heinsar.

Heinsar toob positiivse asjaoluna välja, et mehel oli kaasas joogivesi ja laetud akuga mobiiltelefon ning inimene helistas numbrile 112, kui sai aru, et ei leia teed üles.

"Kahjuks on olnud juhtumeid, kui eksinud inimene kuuleb politseiauto sireeni või näeb kopterit, kuid ei tule välja. Seda on ette tulnud ära eksinud eakate inimestega, kelle kadumisest on politseid teavitanud nende murelikud lähedased. Vanainimesed peitsid end, kartes, et nad peavad otsingud kinni maksma, raskendades sellega niigi keerulisi maastikuotsinguid. Need kartused on täiesti alusetud, kõik politsei teostavad otsingud on tasuta kõigile ja meie eesmärk aidata eksinud inimene võimalikult kiiresti elusa ja tervena koju," lisas Heinsar.

Politseinik palub noorematel pereliikmetel rääkida oma eakate sugulastega metsa minemise teemal ning veenduda, et vanaemad-vanaisad teavad, kuidas eksides käituda. "Esiteks on oluline, et inimene ei läheks metsa üksi. Kindlasti peab kaasas olema mobiiltelefon täislaetud akuga ning oma plaanidest ja võimalikust naasmise ajast peab rääkima teistele pereliikmetele, sõpradele või tugiisikule."

"Pange selga ilmastikule vastavad erksavärvilised riided, võtke kaasa piisavalt vett ja söögipoolist. Kui võtate regulaarselt ravimeid, võtke kaasa ka need ravimid, mida peaksite võtma sama päeva õhtul või järgmise päeva hommikul, juhuks, kui peate öö metsas veetma," lisas Heinsar. "Väga oluline on säilitada rahu. Kui teil on mobiiltelefon kaasas, siis peab käituma vastavalt Häirekeskuse töötaja suunistele. Kui mobiiltelefoni ei ole, siis üritage leida lagedam plats ja tehke võimalusel tuld, siis on teid lihtsam õhust märgata, kui ilm lubab kasutada otsinguteks kopterit ja drooni."

Metsa eksimised sagenevad suvel ja sügise algul, mil käiakse seenel ja marjul. Tihti laheneb otsing kiirelt tänu politseiauto sireenile või lastud raketile, mis eksinu tee poole juhatab. Mastaapseid otsinguoperatsioone, kuhu kaasatakse suuri inimressursse ja palju tehnikat, nt kopterit, vajab aastas umbes poolsada seenelist-marjulist.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.