Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ootab nädalavahetusel toidu- ja veinifestivalile (2019-08-02 09:09:54)


Reedest pühapäevani toimuv Tartu toidu- ja veinifestival toob Tartusse Eesti toidugurmaanid ja rahvusvahelised veinieksperdid. Rikkalikest maitseelamustest on oodatud osa saama kõik huvilised.


Festivali esimesel päeval, 2. augustil pakuvad Küüni tänaval maitseelamusi rohkem kui kolmkümmend tänavatoitlustajat üle Eesti ning lisaks pakuvad rikkalikke maitseid pop-up-restoranid Tšehhov, YliCool, Võrtsjärve kalatoidud ja restoran Kolm Tilli. Huvilised saavad nautida ka 7-käigulist gurmeeõhtusööki restoranis Polpo.

Uues kohas avab külastajatele uksed laienenud ja uhkem veiniala, mis asub sel aastal Poe ja Küüni tänava pargis. Mitmekesine programm ootab külastajaid Tartu turuhoones ja Emajõe promenaadi vabal laval.

Õhtul loob muusikalise meeleolu Eesti üks armastatumaid naisartiste Lenna Kuurmaa.

Laupäeval, 3. augustil on Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus Eesti toidul ja toorainel, kus leidub üle 130 toitlustaja ja kaupleja. Traditsiooniliselt valitakse taas Tartu linna maitse ja vein, toimuvad toiduteemalised giidituurid ning külalisi oodatakse 5-käigulisele Andre Farmi gurmeeõhtusöögile restorani Antonius. Festivali lastealal hoiab Küüni tänava pargis tuju üleval Marakrati mängukeskus ning Triin Muiste smuutikool.

Kolmandal päeval, 4. augustil kolitakse kesklinnast Tammelinna, kus toimub kodukohvikute päev. Festivali raames avavad külastajatele uksed igal aastal ülipopulaarseks osutunud 36 kodukohvikut.

"Oleme igal aastal püüdnud festivalile lisada midagi uut. Nii pakub tänavusel, viiendal festivaliaastal kahel päeval tihedat programmi kohaliku toidu lipulaev Tartu turuhoone," rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. "Samuti on veinialale lisandunud Champagne lounge ja laienenud on tunduvalt ka veinikoolituste valik," lisas ta.

Tartu toidu- ja veinifestivali programmi juhib restoranipidaja ja peakokk Joel Ostrat, muusikalist meelelahutust pakuvad Küüni tänaval ansamblid Puuluup, Popsid ja Bossenova ning veinialal The Baltinos ja Rodrigo Manfrinatti Band. Sel aastal täiendab festivali juba kolmandat korda ka Kvartali toidutänav "Maitsvaid ampse", mis pakub huvilistele Eesti toorainel baseeruvaid maitseid maailma eri köökide kontekstis.

Tartu toidu- ja veinifestivali kaaskorraldajad on Vein ja Vine, Tammelinna Selts, restoranid Polpo ja Antonius, Tartu Turg ning Kvartal.

Festivali programmiga saab tutvuda kodulehel www.maitsevtartu.ee/programm.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.