Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talv näitab ka õiget nägu (2007-01-17 23:31:10)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 17. jaanuaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Viimase nädala tormid näitavad külmade õhumasside tugevnemist meist põhjapool. Lõunapoolse soojema õhuga kokku puutudes tekkivadki aktiivsed tormitsüklonid. Lähiajal peaks ilm ka Eestis märgatavalt talvisemaks muutuma. Neljapäevane tsüklon liigub veel üle Soome, tuues meile kuni 5 kraadi sooja, vihmasadu ning lõuna- ja edelatuule iile 20-22 m/s. Reedel möödub uus tsüklon Eestist lõunapoolt, õhutemperatuur langeb 0 lähedale, sisemaal tuleb lund, saartel lörtsi. Tihedam on sadu Lõuna-Eestis. Mõõdukas tuul puhub öösel idast, päeval põhjast. Laupäevane ilm on vahelduvalt pilves, veidi lund sajab kohati. Öösel puhub loodetuul 4-8, rannikul kuni 12 m/s, päeval aga edelatuul 3-7 m/s. Õhutemperatuur jääb -5...+1 kraadi piiresse. Pühapäeval ja esmaspäeval mõjutab meie ilma uus madalrõhkkond. Pühapäeval ulatuvad edelatuule iilid Lääne-Eestis 17-19 m/s, sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma, õhutemperatuur jääb -3...+3 kraadi vahele. Esmaspäevaks pöördub tuul loodesse ja põhja, selle kiirus on 4-10, iiliti 12-15 m/s. Mitmel pool sajab lund ja tuiskab, külma on 3...8 kraadi. Teisipäeval ja kolmapäeval peaks meie ilma kujundama juba kõrgrõhuala. Ilm tuleb vahelduvalt pilves ja olulise sajuta, nõrk või mõõdukas tuul puhub läänest ja loodest. Öisel ajal langeb õhutemperatuur -7...-12 kraadini, päeval tuleb 4...9 kraadi külma.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -3...-4 kraadist Ida-Eestis +1 kraadini saartel, mis on normist 3-4 kraadi soojem. Sademeid on oodata 25-30 mm, mis on kuni 3 korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.