Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kultuuriretk Peterburi Kalmani "Tsirkusprintsessi" esietendust vaatama (2019-07-29 08:15:54)


Looduse Omnibuss Tallinn
28.-31. augustil 2019

Augusti lõpus sõidame koos ajaloolase Andres Adamsoniga neljapäevasele retkele taas Peterburi, kus teemadeks eestlased Peterburis ja vene kõrgkultuur. Kui varasemalt oleme Peterburile lähenenud Peterhofi suunalt ja lahkunud Kroonlinna kaudu, siis sel korral võtame sinna- ja ärasõidul vaatluse alla hoopis algselt Katariina II favoriidile Grigori Orlovile ehitatud Gattšina paleekompleksi ja Paul I trooniletõusu-eelse noorusaja residentsi Pavlovski. Saabumis- ja lahkumispäevade vahele jäävad kaks päeva on pühendatud Peterburile endale.

Reisikava

Esimene päev 28.08.2019

Väljasõit Rahvusraamatukogu eest kell 6.15. Lõunaks jõuame Gattšina paleekompleksi, mis sealsetest olulisematest keiserlikest lossidest ainsana ei jäägi nüüdse suurlinna Peterburi, vaid Leningradi oblasti territooriumile. Edasi sõidame Peterburi kesklinna, kus majutume järgnevaks kolmeks ööks hotelli VOX Hotel.
Ühine õhtusöök.

Teine päev 29.08.2019

Pärast hommikusööki hotellis teeme bussituuri. Anname üldise ettekujutuse neile, kes linnas esimest korda või üle pikema aja. Muuhulgas käime eestlaste Jaani kiriku juures, Peeter-Pauli kindluses ja kirikus, Peeter I väikest suvepaleed ümbritsevas Suveaias, Vaskratsaniku ja Iisaku kiriku juures. Pärastlõunal on võimalus käia iseseisvalt Ermitaažis, osaleda matrjoškade valmistamise meistriklassi töötoas ja meisterdada endale ise meeldejääv suveniir või võtta ette laevatuur Neeva jõel ja kanaleil.

Kolmas päev 30.08.2019

Kolmanda päeva esimene pool on Nevski prospekti keskne. Pärast hommikusööki toimuval ekskursioonil külastame kõigepealt Aleksander Nevski suurkloostrit ja selle juures asuvat vene kultuuritegelaste nekropoli, kuhu on maetud näiteks P. Tšaikovski, M. Mussorgski, M. Glinka jt, kui jääda hetkel vaid heliloojate juurde. Alates Anitškovi sillast jätkame vaatamisväärsustega tutvumist jalgsi: muuhulgas näeme Kaubahoovi, Kaasani katedraali, luterlikku saksa Peetri ja soome Maarja kirikut, kuid näiteks ka Amandus Adamsoniga seotud, tema loodud skulptuuridega ehitud ehitisi -- endist Singeri õmblusmasinafirma ärihoonet (nn Dom Knigi) ja Jelissejevi kaubamaja. Jalutuskäigu lõpetame keiser Aleksander II tapmiskohale püstitatud Verekirikus.
Pärastlõunal vaba aeg, et külastada iseseisvalt, omadele huvidele vastavalt erinevaid muuseume (näiteks Aleksander Puškini kortermuuseum, Faberg é muuseum), raamatupoode, kohvikuid.
Õhtu veedame endises vürstide Jussupovite palees, mille väikeses, vähem kui sajale vaatajale mõeldud eksklusiivses lossiteatris toimub kuulsa Klassikalise Opereti Kammerteatri esituses Imre Kálmáni muusikalise melodraama "Tsirkusprintsess" esietendus.

Neljas päev 31.08.2019

Pärast hommikusööki hotellis ootab meid Pavlovsk, keiser Paul I kauaaegne pearesidents 40 km kaugusel Peterburi kesklinnast, kus muuhulgas sündis tema vanim poeg, eestlased kahesaja aasta eest pärisorjusest vabastanud Aleksander I.

Tagasiteel teeme Lenta poepeatuse. Pärast piiriületust õhtusöök Valge Hobu Trahteris.

Tagasi Tallinnas kell 23.00

Suvelõpu kultuuriretke juhendab ajaloolane Andres Adamson.

Sõidu hind koos hotelli, hommikusöökide, õhtusöögiga esimesel ja viimasel õhtul, teatripileti ja muuseumidega, v.a Ermitaaž 285 eurot + viisa.

Viisa vormistamiseks vajalik pass, mis kehtib pärast retke veel vähemalt kuus kuud.

Soovijatel lisatasu eest Ermitaazi pilet, matrjoška meistriklassi töötuba.

Info ja registreerimine retked@looduseomnibuss.ee

Info telefonil 5647 6297 (Jaan Riis)

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.