Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2.-4. augustini toimuv Tartu toidu- ja veinifestival pürgib Eesti toidu tippsündmuste hulka (2019-07-26 08:55:14)


Toidu- ja veinifestival. Foto: Kaido Muttik

Viiendat aastat toimuv Tartu toidu- ja veinifestival toob heade mõtete linna Eesti toidugurmaanid ja rahvusvahelised veinieksperdid. Rikkalikest maitseelamustest on oodatud osa saama kõik huvilised.


Festivali esimesel päeval, 2. augustil pakuvad Küüni tänaval maitseelamusi tänavatoitlustajad ja huvilised saavad nautida Polpo restoranis gurmeeõhtusööki. Uues kohas avab külastajatele uksed laienenud ja uhkem veiniala, mis asub sel aastal Poe ja Küüni tänava pargis. Mitmekesine programm ootab külastajaid Tartu turuhoones ja Emajõe promenaadil. Õhtul loob muusikalise meeleolu Eesti üks armastatumaid naisartiste Lenna Kuurmaa.

Laupäeval, 3. augustil on Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus Eesti toidul ja toorainel. Traditsioonide kohaselt valitakse taas Tartu linna maitse ja vein, toimuvad toiduteemalised giidituurid, külalisi oodatakse gurmeeõhtusöögile restorani Antonius ning Küüni tänavat pikendab meeleoluka programmiga Kvartali toidutänav "Maitsvaid ampse". Festivali lasteala asub taas kesklinna pargis.

Kolmandal päeval, 4. augustil kolitakse kesklinnast Tammelinna, kus toimub kodukohvikute päev. Festivali raames avavad külastajatele uksed igal aastal ülipopulaarseks osutunud 35 kodukohvikut.

Veiniala peakorraldaja Assar Jõgari sõnul üllatab tänavune veiniala mitmete uuendustega. ,,Senisest avaramal veinialal pakuvad Eesti veinikaupmehed veelgi suuremat valikut ja esmakordselt on avatud rohealal grillinurk koos Champagne lounge'iga. Veine tulevad hindama ja veinigurmaane koolitama tippsommeljeed Toscanast ja Alsace'ist," ütles Jõgar.

Tartu toidu- ja veinifestivali programmi juhib restoranipidaja ja peakokk Joel Ostrat, muusikalist meelelahutust pakuvad Küüni tänaval Puuluup, Popsid ja Bossenova ning veinialal The Baltinos ja Rodrigo Manfrinatti Band.

Tartu toidu- ja veinifestivali kaaskorraldajad on Vein ja Vine, Tammelinna Selts, restoranid Polpo ja Antonius, Tartu Turg ning Kvartal.
Tartu toidu- ja veinifestivali programmiga saab tutvuda kodulehel www.maitsevtartu.ee/programm.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.