Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministrite kohtumisel räägiti keskkonnaväljakutsete lahendamisest (2019-07-17 08:40:13)

Maaeluminister Mart Järvik osales 15. juulil Brüsselis EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul, kus räägiti mh ühise põllumajanduspoliitika raames keskkonna- ja kliimaväljakutsete lahendamisest.

Minister tõi välja, et Eesti on põhimõtteliselt nõustunud uue perioodi Euroopa Liidu (EL) ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) keskkonna ja -kliimaväljakutsete lahendamise kavadega. "Samas oleme seisukohal, et ka uuel perioodil tuleb väikestele põllumajandustootjatele kohaldada lihtsamaid tingimusi selleks, et maapiirkondi elujõulisemaks muuta. Seejuures on oluline, et maaelu arenguks suunatavate vahendite maht ei väheneks ja otsetoetuste tase ühtlustuks," lisas minister Järvik.

Samuti toetas Eesti ÜPP keskkonna- ja kliimameetmete ühist strateegilist planeerimist. "See annab võimaluse terviklikuks eesmärgipäraseks lähenemiseks. Seejuures peavad rakendamise reeglid olema piisavalt paindlikud ning meetmete väljatöötamisel peab olema võimalik arvestada liikmesriikide iseärasustega," ütles maaeluminister.

Lisaks räägiti istungil loomade heaolu tagamisest transpordil suvekuudel. "Eesti astub jätkuvalt samme, et loomade heaolu veo ajal parendada. Selleks loodi ka äsja vastav veebiportaal, mis näitab ilmastikutingimusi loomade veo marsruudil," kommenteeris Järvik.

Päevakorras oli veel sigade Aafrika katku hetkeolukord, taimekaitsevahendid, suhkruturu kõrgetasemelise töörühma aruanne, ülevaade EL ja Aafrika Liidu põllumajandusministrite konverentsist, BIOEAST deklaratsioon, ELi ja Mercosuri kaubanduskokkuleppe tutvustamine ning Japonica riisi impordi kasv ELis.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.