Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kommi asemel maiusta porgandiga (2007-01-17 12:25:30)

 

Maiustamine iseenesest ei ole patt, küsimus on vaid kogustes.

 

Kaalujälgijate toitumisnõustaja Taimi Vahi peab heaks valikuks näiteks suhkruvabu karamellkomme. Kui süüa neid kolm-neli päevas, peaks piinav magusaisu kaduma. Seda võib proovida peletada ka Kaalujälgijate spetsiaalsete šokolaadide, müslibatoonide ja kommidega, lahjemate kohupiimakreemide ja jogurtite või hoopis paari-kolme teelusikatäie meega.


Samuti aitavad magusanälga leevendada kuivatatud puuviljad, mida võiks päevas süüa 40–50 grammi. Kuivatamisel eemaldatakse toiduainetest põhiosa veest ja tänu sellele suureneb teiste toitainete sisaldus. Näiteks sisaldavad kuivatatud puuviljad ligikaudu 50–75% süsivesikuid. Kuivamisel tekkivast suhkruküllusest tuleneb ka kaloririkkus: sajagrammine ports annab sõltuvalt puuviljast 200–300 kilokalorit, seevastu valke ja rasvu on seal kasinalt.

 

Kuna mineraalühendid koos veega toidust ei aurustu, on kuivatatud puuviljade teine suur pluss mineraalainete, eriti just kaaliumi sisaldus. Tänu suhteliselt suurele kalorsusele ja kaaliumirohkusele sobib kuivatatud puuvilju süüa hommikupoolikul, kuid õhtul tuleks neile eelistada näiteks toorest köögivilja.

 

Sageli töödeldakse kuivatatavaid puuvilju parema välimuse saamiseks sünteetiliste antioksüdantidega, mis ülitundlikel inimestel võivad põhjustada kergekujulisi mööduvaid tervisehäireid. (PM)

 

Allikas: www.tarbija24.ee 17.01.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.