Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa rahvuspargis toimub 18. rahvusvaheline noore looduskaitsja laager (2019-07-09 08:02:32)

 

Noored looduskaitsjad kukeseeni ja marju korjamas Vilsandil 2017.a toimunud laagris. Foto: Maris Sepp

 

 

Keskkonnaamet korraldab 7.-13. juulil Lahemaa rahvuspargis noore looduskaitsja rahvusvahelise laagri Junior Ranger, kus saavad kokku 9 riigi noored.

 

Laagri eesmärk on suurendada noorte keskkonna- ja loodusteadlikkust ning arendada noorte looduskaitsjate koostööd. Kord aastas toimuvas laagris omandavad noored looduskaitselisi teadmisi, kogemusi ja praktilisi oskusi ning saavad tuttavaks mõttekaaslastega teistest riikidest.

 

Tänavusel kursusel Võsu Männisalu puhkekeskuses osaleb 40 noort looduskaitsjat ja juhendajat viieteistkümnelt kaitsealalt üle Euroopa. Kokku on laagris esindatud 9 riigi noored Hispaaniast, Hollandist, Iisraelist, Itaaliast, Saksamaalt, Šotimaalt, Rootsist, Ühendkuningriigist ja Eestist.

 

"Keskkonnaametil on au ja vastutus võõrustada esmakordselt noore looduskaitsja laagrit Eestis. Loodame pakkuda külalistele põnevaid laagripäevi meie suurimas ja vanimas rahvuspargis Lahemaal. Tänavu on laagri teemaks "Rahvuspargid ühendavad põlvkondi" (Parks connecting generations), millega soovime tähelepanu pöörata põlvkondade vahelisele õppimisele ja kogemuste vahetamisele. Mitmed teemad on seotud rahvusparkide kultuuripärandiga, mille oleme saanud kingituseks oma esivanematelt, ent meie pärand püsib vaid siis, kui ka noored soovivad ja oskavad seda elus hoida," lausus Maris Kivistik, Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja.

 

Laagri avapäeval said külalised osa Eesti juubelilaulupeost Tallinna Lauluväljakul ning kursuse viimasel õhtul õpivad ka ise kohalikke rahvatantse ja laule esitama Lahemaa rahvamuusikute loomingu saatel. Seitsmepäevase laagri jooksul tutvutakse Lahemaa metsade, ranniku ja rabadega. Linnuhuvilised õpivad varahommikusel retkel tundma linnuliike, hülgevaatlus ja öine nahkhiirte uurimine pakuvad aga elamusi ka kogenud looduskaitsjatele. Töötubades meisterdatakse puidust ja kasetohust esemeid, maalitakse looduslikele materjalidele ning valmistatakse kasevihta. Talgutel proovitakse traditsioonilisi töövõtteid poolloodusliku rohumaa hooldamisel. Kursuse ajakava on leitav Keskkonnaameti kodulehelt.

 

Noore looduskaitsja Junior Rangeri programmi üleeuroopaliseks koordinaatoriks on kaitsealade ühendus Europarc, kuhu kuulub kaitstavaid alasid 40-st riigist. Euroopas on kursused toimunud alates 2002. aastast, Eesti vanemates rahvusparkides alates 2004. aastast. Peagi algavad kursused ka meie tänavu loodud Alutaguse rahvuspargis. Kursuseid korraldab Keskkonnaamet, läbiviimisse kaasatakse erialaspetsialiste ja kohalikke kogukondi.

 

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.