Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saksamaal toimub mess Grüne Woche (2007-01-16 13:47:16)


19. kuni 28. jaanuarini toimub Berliinis rahvusvaheline põllumajandussaaduste, toiduainetetööstuse ja aianduse mess Rahvusvaheline roheline nädal (Internationale Grüne Woche). Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) koostöös põllumajandusministeeriumiga viib meie ettevõtjad messile neljateistkümnendat korda. Messi külastab ka EV põllumajandusminister Ester Tuiksoo delegatsiooniga, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esindajad ja paljud ettevõtjad.

Minister Tuiksool on messi raames mitu kõrgetasemelist kohtumist erinevate messil osalevate riikide põllumajandusministritega ja Saksamaa erinevate liidumaade põllumajandusministritega.

Messil tutvustatakse Eestis toodetavaid toiduaineid ja meie toidukultuuri ning eksponeeritakse Eesti riiki tervikuna, külastajatele antakse teavet ka turismivõimaluste kohta Eestis. Messil on esindatud väga erinevad maaelu valdkonnad. Sel aastal on tähelepanu pööratud sellistele teemadele nagu puhkus talus, sisseostud talus, taastuvad energiad.

EPKK korraldab messil Eesti riigi 105 ruutmeetri suuruse, kahekorruselise stendi tööd. Eesti stend asub hallis nr. 8.2, stendi number on 122. Toiduainetetööstuse valdkonna ettevõtjaid on esindatud 22, lisaks pakub meisterkokk Dmitri Demjanov oma kaaskonnaga stendi väikeses restoranis eestipäraseid suupisteid. Messikülastastajatele pakuvad muusikalist külakosti muusikud Aldo Järve, Kait Tamra, Indrek Veskimäe ja Andrus Lehes.

Eesti stendi kujundus on eesti toidu visuaalse identiteedi värvides ja selle on teinud EPKK kauaaegne koostööpartner disainer Marju Liigand. Eesti ettevõtjate kaubad viib messile Upex LS OÜ, stendi ehitab üles Taveco Design.

Messi külastab igal aastal üle 400 000 külastaja, nende seas üle 90 000 spetsialisti. Eelmisel aastal osales 1568 eksponenti ja nende käsutuses oli 118 000 ruutmeetrit messipinda. 2006. aasta messi külastas 100 tipp-poliitikut ja toimus rohkesti kõrgtasemel riikidevahelisi kohtumisi.

Rahvusvaheline roheline nädal on alati suurt huvi pakkunud ka meediale, 2006. aastal akrediteeriti messile 4300 ajakirjanikku 70 riigist. Ka tänavu on oodata suurt avalikkuse huvi. Eestist viibivad messil Eesti Televisiooni Maahommiku ja Postimehe ajakirjanikud.

Mess on avatud 19. kuni 28. jaanuarini kella 10-19.

26. jaanuaril on messil nn. pikk öö, kus messipaviljonide uksed on avatud kuni kella 21-ni õhtul.

Allikas: EPKK 16.01.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.