Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Venemaa looduskaitsjad teevad koostööd (2007-01-15 11:03:31)


15.-18. jaanuarini kohtuvad Emajõe Suursoos ja Alam-Pedja kaitsealal Eesti ja Loode-Venemaa keskkonnakaitsjad. Koostööprojekti "Piiriülene kaitsekorraldustöö Peipsi järvega seotud kaitsealadel - Alam-Pedja, Emajõe-Suursoo ja Rämeda" raames peetakse mõttetalgusid ja seminare ning tutvustatakse Pihkva ja Peterburi looduskaitsjatele Eesti kogemusi märgalade uurimisel ning kaitsel.

Projekti koordinaator Mart Jüssi:"Emajõe ülemjooksult Peipsi idakaldani on natuke üle saja kilomeetri. Inimeste liikumist takistavad küll sood, veekogud ja riigipiir, kuid looduslikult on tegemist ühtse tervikuga, mida piire tundmata kasutavad vähemalt kalad ja linnud. Ühine on inimeste mure kaduvate maastike pärast.  Soovime koostööd arendada ja tegevusi kooskõlastada, et kogu alal oleks võimalused  nii loodusele kui inimestele." 

Koostööprojekti eesmärgiks on määratleda võimalused ja vajadused piiriülese kaitsekorralduse osas Peipsi järvega seotud kolmel kaitsealal: Eestis Alam-Pedja ja Emajõe Suursoo ning Venemaal Remidovi. Luuakse  võimalused kahe riigi looduskaitsjate koostööks ja ühise kaitsealade haldamismetoodika väljatöötamiseks. Lepitakse kokku põhimõtted ja vajadused  nende kolme märgala kaitseks ning ette valmistatakse projektitaotlus määratletud kaitsekorralduslike tööde tarvis. Märgalasid Peipsi järve kahel kaldal ühendavad paljud sarnased mured linnustiku ja luhtade kaitsel, rändavate kalade säästlikul kasutamisel ja külastuse heal korraldusel. Eesmärgiks on ka teavitada laiemat huviliste ringi kaitsealade olukorrast, vajadustest ja rahvusvahelisest koostööst.

Projekti rahastatakse Euroopa Ühenduse algatuse INTERREG raames. Projekti kaasfinantseerija on Eesti Vabariigi Siseministeerium ja  Keskkonnainvesteeringute Keskus, koostöös osalevad Riikliku Looduskaitsekeskuse ja kohalike omavalitsuste esindajad, loodusteadlased Tartu ja Tallinna Ülikoolist, Eesti Maaülikoolist  ning Eestimaa Looduse Fondi eksperdid. Projekti partnerid on Looduskaitseühing Kotkas ja Baltic Fund for Nature Venemaalt.


Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 15.01.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.