Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo (2019-06-18 08:37:10)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 168 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 37 vargust (kaks eluruumidest; üks sõidukist). Registreeriti 20 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai vigastada 21 inimest. Tabati 69 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 530 väärtegu.

Piiril väljastati 18 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja kolm inimest. Tuvastati viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine ja üks salakaubajuhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. juunil teatati, et Lasnamäel Paasiku tänaval ründas 35-aastane alkoholijoobes mees temale tuttavat 26-aastast naist. Politsei pidas ründaja kinni ja viis jaoskonda.

14. juunil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval meelelahutusasutuses ründas tundmatu isik 19-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. juunil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval tekkis konflikt 34-aastase mehe ja temale tuttava 34-aastase naise vahel, mille käigus meest tõukas naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

15. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Rumbi tänaval meelelahutusasutusesründas 41-aastane mees 33-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda, kannatanu viidi haiglasse.

15. juunil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval korteris tekkis konflikt 40-aastase mehe ja 27-aastase naise vahel, mille käigus lõi mees naist, misjärel haaras naine noa ja lõi sellega meest. Mehe vigastused ei ole eluohtlikud. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid naise kinni ja viisid jaoskonda, mees viidi haiglasse.

15. juunil teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval tekkis konflikt 42-aastase mehe ja 22-aastase mehe vahel.

15. juunil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval korteris tekkis konflikt 19-aastase mehe ja 18-aastase naise vahel. Politseinikud viisid mõlemad osapooled jaoskonda.

15. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva põik tänaval korteris ründas 48-aastane alkoholijoobes naine temale tuttavat 30-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

15. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel korteris ründas alkoholijoobes 38-aastane mees temale tuttavat 31-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

15. juunil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel korteris lõi 70-aastane naine noaga kätte temale tuttavale 48-aastasele mehele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

15. juunil teatati, et Pirital Kose põik tänaval ründas 40-aastane mees temale tuttavat 42-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud viisid mõlemad osapooled jaoskonda.

16. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris ründas 39-aastane alkoholjoobes mees temale tuttavat 39-aastast naist, põhjustades talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja viisid jaoskonda.

16. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval rünnati 55-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused
14. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava korterist varastati raha ja tehnikat. Kahju on 1500 eurot.

16. juunil teatati, et Kesklinnas Võlvi tänaval varastati autost erinevaid esemeid. Kahju on kokku 1130 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. juunil teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus ründas 42-aastane mees temale tuttavat 32-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

Juhtumid piiril

14. juunil avastati Tallinna lennujaama turvakontrollis 1989. aastal sündinud Taani kodaniku käsipagasist padrunid. Padrunid võeti hoiule ja naine läks lennule.

15. juunil pidasid piirivalvurid Tallinna lennujaamas kinni 1999. aastal sündinud Türgi kodaniku, kel puudusid asjakohased dokumendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Naine sai Eestisse sisenemise keelu ja ta läks lennule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

14. juuni avastati, et Põlva vallas Orajõe külas on sisse murtud õuel seisnud sõiduautosse, kust varastati erinevaid tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 16. juunit puhkes Tartus Jaama tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, milles sai viga 29-aastane naine. Politsei pidas joobes pereisa kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

16. juunil kella 19.30 paiku puhkes Tartus Laulupeo puiestee parklas konflikt turvatöötaja ja kolme joobes mehe vahel. Rüseluses sai viga 31-aastane turvamees. Politsei pidas kolm joobes meest kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema.

15. juuni pealelõunal lõid joobes 48- ja 34-aastane mees Tartus Kartuli tänava korteris tuttavat 45-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas lööjad kinni ning viis nad arestimajja.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. juunil puhkes Valgas Kungla tänava korteris isa ja poja vahel tüli, mille käigus lõi joobes 23-aastane mees oma isa rusikatega näkku. Politsei pidas joobes noore mehe kinni ning viis ta kainenema. Viga saanud 43-aastase mehe viisid meedikud esmaabiks haiglasse.

Vargus

14. juuni õhtul varastati Tõrvas Kevade tänava kontserttelgist suletavasse kotti pandud ning hetkeks järelevalveta jäetud droon, kaks akut, videokaamera, Samsungi mobiiltelefon ja akupank. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot.

Juhtumid piiril

14. juuni hommikul kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud 31-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel ei olnud kehtivat viisat. Mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale

14. juuni keskpäeva paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis 52-aastast Venemaa kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna mehel puudus viisa või elamisluba, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

15. juunil kella 17 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Ford ning avastasid selle salongist tsiviilkäibes keelatud kumminuia. Mees keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

16. juunil kella 6 paiku hommikul kontrollisid piirivalvurid Lämmijärvel liikunud paati ning avastasid, et selle kapten ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Piirivalvurid tegid paadijuhile suulise hoiatuse ning selgitasid talle muuhulgas piiriveekogul liikumiseks kehtestatud nõudeid ja seadusi.

16. juunil kella 14 ajal märkasid piirivalvurid, et Pihkva järvel liikunud mootorpaat ületas ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid aluse kinni ning selgitasid, et sel sõitis kolm inimest, kes olid ekslikult üle kontrolljoone sattunud. Paati juhtinud 30-aastane mees kutsuti Värska kordonisse, kus talle määrati rikkumise eest 80-eurone rahatrahv. Info vahejuhtumist edastati ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. juunil teatati, et Tamsalu linnas Paide maanteel tungiti kallale 20-aastasele noormehele.

15. juunil teatati, et Haljala vallas telkimisalal viskas 36-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast puuhaluga. Naine sai viga ja toimetati esmaabi andmiseks haiglasse.

15. juunil teatati, et Rakvere linnas tungis 32-aastane mees kallale oma 66-aastasele naabrimehele. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

16. juunil teatati, et Rakveres L. Koidula tänaval tungis 37-aastane mees kallale oma 39-aastasele endisele abikaasale. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Vargus

14. juunil teatati, et Haljala vallas Sagadi külas tungiti sisse majja ning varastati tööriistu ja ehitusmaterjali. Kahjusumma on ligi 200 eurot.

Ida-Virumaa

Ähvardamised

15. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval ähvardati 21-aastast naist vara kahjustamisega.

16. juunil teatati, et Narvas Lõokese tänaval ähvardati 13-aastast poissi tapmisega. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 70-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

15. juunil teatati, et Narvas Mõisa tänaval tungis 29-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politseinikud pidasid 39-aastase kahtlustatava kinni.

15. juunil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval tungis 48-aastasele naisele kallale tema endine elukaaslane. Politseinikud pidasid 41-aastase kahtlustatava kinni.

15. juunil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval tungiti kallale 13-aastasele poisile. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 44-aastase mehe.

15. juunil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel löödi 37-aastast meest.

15. juunil teatati, et Narvas Võidu tänaval tungis 14-aastane noormees kallale 35-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

16. juunil teatati, et Narva linnas Mõisa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures tungiti kallale 27-aastasele naisele.

16. juunil teatati, et Narva-Jõesuu linnas lõi 35-aastane mees oma 31-aastast endist abikaasat.

Vargused

14. juunil teatati, et Jõhvi linnas Narva maanteel varastati mobiiltelefon Samsung. Kahju on 800 eurot.

15. juunil teatati, et Jõhvi linnas Soo tänaval tungiti sisse kuuri ning varastati bensiinisaag Husqvarna, käsitrimmer Makita ning metallkanister bensiiniga. Kahju kokku on 510 eurot.

15. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel varastas 37-aastane mees kauplusest erinevat kaupa kogusummas 216 euro eest. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

16. juunil teatati, et Narvas Rahu tänaval tungiti sisse garaažiboksi ning varastati tööriistad. Kahju on 1100 eurot. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 55-aastase mehe.

Arvutikelmus

15. juunil teatas 56-aastane mees, et sai mobiiltelefonile sõnumi palvega uuendada oma pangakontot. Sõnumi juures oli link. Mees klikis lingile, sisestas ID-kaardi PIN1 ja PIN2. Peatselt kanti tema pangakontolt võõrale kontole üle 1000 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

16. juunil teatati, et Sillamäel I. Pavlovi tänaval kaupluses tungiti kallale 34-aastasele mehele ja tema 62-aastasele isale. Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

Juhtumid piiril

14. juunil saabus Narva-2 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1976. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega Eesti elanik, kes oli joobes ja käitus agressiivselt. Mees lõi mitmel korral rusikaga vastu passikontrolli kabiini klaasi, solvas politseiametnikku ning keeldus korraldusi täitmast. Politseinikud toimetasid mehe kainenema ning tema suhtes alustati väärteomenetlust.

15. juunil saabus Narva-2 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1989. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes suunati täiendavasse tollikontrolli. Mehe seljakotist avastati 3000 maksumärkideta sigaretti. Deklareerimata kaup peeti kinni. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, väljastati sisenemiskeeld ning mees suunati tagasi Venemaale.

15. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1966. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes juhtis Ukraina registreerimismärgiga sõiduautot Toyota. Kontrollimisel avastati, et sõiduki identifitseerimiskleebis oli manipuleeritud. Sõiduk võeti hoiule ning suunatakse ekspertiisi. Juht ja kaasreisija suundusid jalgsi Vene Föderatsiooni.

15. juunil avastas Narva kordoni patrull Narva veehoidla kanalist mootorpaadi, mille pardal oli 1947. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Paadist leiti nakkevõrk ja kala. Mehel puudus kalapüügiõigus. Võrk võeti hoiule, info edastati Keskkonnainspektsioonile ning mehele väljastati kutse ilmuda menetlustoiminguteks kordonisse.

15. juunil helistas Narva kordonisse mees, kes jäi soojuselektrijaama soojaveekanalis paadiga kinni tähistamata nakkevõrku. Patrulltoimkond aitas mehe ja paadi välja. Võrgud võeti kordonisse hoiule.

16. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1976. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. juunil sai politsei teate, et Paides ründas 28-aastane mees oma 28-aastast endist elukaaslast, kes sai viga.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

15. juunil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 24-aastane mees 25-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustavana kinni.

Pärnumaa

Ähvardamine

15. juunil sai politsei teate, et Pärnus ähvardas 31-aastane naine 38-aastast naist.

Vargus

15. juunil sai politsei teate, et Pärnus asuvas veekeskuses varastati meeste riietusruumis asuvast lukustatud riidekapist raha. Vargusega tekitati kahju ligi 470 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

15. juunil sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval lõi 30-aastane mees 36-aastast meest. 30-aastane mees peeti kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

15. juunil sai politsei teate, et Raplas ründas 52-aastane mees oma 74-aastast ema.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Liiklusinfo 17.06.2019

Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite kohta.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 19 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

17.06.2019 kella 08.50 paiku toimus liiklusõnnetus Raplamaal Märjamaa vallas Vardi-Nurme maantee 5. kilomeetril, kus 41-aastane mees kaotas kontrolli kaubiku Ford Transit üle ja sõitis teelt vasakule välja kraavi ja vastu puud. Juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

17.06.2019 kell 16.06 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Roobuka külas Hageri ja Ehitaja tee ristmikul, kus ülekäigurajal jalgrattaga sõites sõiduteed ületanud 15-aastane tüdruk põrkas kokku lähenenud sõiduautoga Škoda Fabia, mida juhtis 75-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus jalgratas vastu ülekäiguraja ees peatunud sõiduautot Opel Grandland X, mida juhtis 31-aastane naine. Jalgrattur toimetati Tallinna Lastehaiglasse.

17.06.2019 kell 19.27 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Ehitajate teel Akadeemia tee 2 juures, kus 28-aastane mees sõitis sõiduautogaŠkoda Superb otsa ülekäigurajal tõukerattaga sõiduteed ületanud 12-aastasele poisile. Juhi sõnade kohaselt paistis talle silma madalalt vastu paistev päike. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

17.06.2019 kell 21.09 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Ranna ja Viimsi tee ristmikul, kus 37-aastane mees kaotas kontrolli jalgratta üle ja kukkus. Jalgrattur toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

XXVII laulupeo ja XX tantsupeo "Minu arm" tuli liigub 18. juunil Põlvamaal. Hommikul võetakse Kärgulast suund Kanepi poole ning läbitakse seejärel järgemööda Pikajärve, Valgjärve, Saverna, Piigaste ja Krootuse. Pärastlõunal sõidetakse läbi Karilatsi, Vaste-Kuuste, Ahja, Mooste, Himmaste ning jõutakse õhtuks välja Põlvasse, Intsikurmule. Tule täpset liikumist saab jälgida veebilehel www.tuletulemine.ee.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo 18.06.2019


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.