Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn kavandab elupäästva esmaabi koolitust kõigile põhikoolilõpetajatele (2019-06-05 08:03:56)


Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, millega soovitakse korraldada riigihange esmaabi õpetamiseks põhikoolilõpetajatele 2020. aastal.


Elupäästva esmaabi ja elustamise koolitusel saavad osaleda kõik Tartu linna põhikoolide lõpetajad. Õpe on suunatud 8.-9. klassidele ning vastavalt kooli soovile viiakse õpe läbi kas 8. klassi lõpus või 9. klassi alguses.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linn seadnud eesmärgiks, et kõik Tartu põhikoolide lõpetajad läheksid ellu väga vajalike teadmistega. "Esmaabi ja elustamise praktiline koolituspäev kõigis põhikoolides võimaldab ühtlustada õpilaste teadmisi, sest esmaabiõppe tase on koolides erinev," rääkis Lees. Abilinnapea lisas, et tartlaste elupäästevõimekuse suurendamine on linna jaoks prioriteet, millesse on järjepidevalt panustatud. "AED-aparaadid linnaruumis, elustamisnukud koolides kasutamiseks, lisaks Tartu Kiirabi toetamine linnaruumis toimuvate elustamisõppepäevade läbiviimisel," loetles abilinnapea Lees.

Lisaks õppekavas ette nähtud esmaabi- ning elustamisõppele saavad Tartu linna koolid kaasata õppe korraldamisse kooliõdesid, kelle käsutusse on linn andnud elustamisnukud ning AED-elustamisaparaadi. Nii saavad koolid kogu põhikooli vältel anda õpilastele praktilisi oskusi esmaabiks ja elustamiseks.

Planeeritava hanke "Esmaabi õpetamine põhikoolilõpetajatele 2020. aastal" raames soovib linn koolitada kokku ca 1130 õpilast. Koolituse kulud kannab Tartu linn, koolidele on õpe tasuta.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.