Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ühtseid pindalatoetusi on välja makstud ligi 500 miljonit krooni (2007-01-12 02:21:21)
 
11. jaanuaril põllumajandusministeeriumi poolt korraldatud pressikonverentsil selgus, et Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) on välja maksnud ühtseid pindalatoetusi ligi 500 miljonit krooni ning suurema osa toetuse väljamaksmise lõpptähtaeg on 30. juuni 2007. Põllumajandusminister Ester Tuiksoo rääkis pressikonverentsil, et 18 650st taotlejast oli jaanuari esimese nädala lõpuks ühtne pindalatoetus määratud 17 882 ning välja makstud 17 666 taotlejale. Minister rõhutas, et pindalatoetusi on aega välja maksta seitse kuud. “Toetuste väljamaksmise lõpptähtaeg on 30. juuni 2007. Menetluses on veel vaid 4% taotlejatest. Mõnedele tootjatele on maksmine natuke edasi lükatud selleks, et täiendavalt olukorda uurida. Saare-, Hiiu- ja Läänemaal ning Pärnu maakonnas on aga spetsiifilisi probleeme rannakarjamaadega. Just viimaste suhtes viiakse kolme kuu jooksul läbi audit selgitamaks tekkinud tõrkeid toetuste väljamaksmisel”, lisas Ester Tuiksoo.

PRIA peadirektori kohusetäitja Ahti Bleive ütles, et kuna tegemist on suurte summadega, mis toetusteks välja jagatakse, siis on loomulik, et toetuste väljamaksmist kontrollitakse rangete reeglite järgi. “Kõik taotlejad, kellega on tekkinud probleeme, vajavad täiendavat kontrolli”,
ütles Bleive.

Põllumajandusminister selgitas, et toestusõiguslikke pindasid kontrollitakse kaugseire korras iga viie aasta tagant kontrollorgani poolt tehtud aerofotode põhjal. Samuti rääkis minister, et dokumente säilitatakse kümme aastat ning sama kaua võib teha tagasiulatuvalt põhjendatud tagasinõude otsust.

Põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaupi sõnul on Euroopa Ühenduse otsetoetuste väljamaksmisel ettenähtud teatud periood ning antud juhul algas see 1. detsembril 2006. “Toetuste väljamaksmise reeglid on kehtestanud Euroopa Liit ning neist tuleb rangelt kinni pidada. “Lisaks on põllumajandustootjatel oma tegevuse planeerimisel oluline arvestada, et nendele määratud toetustase võib pikemas perspektiivis väheneda. Euroopas on põllumajandustoetuste poliitika muutumas eelkõige maailma kaubandusorganisatsioonis kokkulepitu tõttu,” selgitas Oopkaup.


Põllumajandusministeeriumi 11.01.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.