Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo (2019-05-28 08:08:37)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 116 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, kaks avaliku korra rasket rikkumist, 40 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 30 vargust (üks eluruumidest; kolm sõidukitest). Registreeriti kümme inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 15 inimest. Tabati 71 alkoholi- ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 558 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja kaheksa inimest. Tuvastati kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

24. mail teatati peretülist Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris, kus 33-aastane mees lõi rusikaga oma venda, 34-aastast meest rindkeresse.

24. mail teatati 55-aastasest mehest, keda oli tundmatu mees Vilde tee kaupluses rusikaga näkku löönud ning seejärel lahkunud.

24. mail teatati Sõpruse pst kaupluses toimunud kaklusest, mille käigus lõi tundmatu mees 29-aastasel mehel huule lõhki.

25. mail teatati, et 44-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 43-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Konflikti ajal viibis korteris alaealine laps. Politseinikud pidasid 44-aastase mehe kinni.

25. mail teatati, et Lasnamäel Tondiraba tänaval löödi 32-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

25. mail teatati, et 37-aastane mees lõi Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris oma abikaasat, 38-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. mail teatati, et alkoholijoobes 56-aastane mees lõi Pirital Karuslase tänaval asuvas majas oma 57-aastast abikaasat ja 17-aastast tütart, tekitades neile valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel tekkis 40-aastasel mehel kaklus tundmatu meesterahvaga, mille tagajärjel sai ta kehalisi vigastusi.

26. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Kalamaja tänaval lõi tundmatu meesterahvas 47-aastast meest ja jooksis pärast seda ära.

26. mail teatati, et Haaberstis Õismäe teel ründas 37-aastane mees oma 47-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid jaoskonda, kiirabi viis naise haiglasse kontrolli.

Vargus
26. mail teatati vargusest Põhja-Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval, kus murti sisse sõiduautosse Renault Espace ja varastati sealt droon. Kahju on 1500 eurot.

Röövimine

26. mail teatati, et Mustamäel Akadeemia teel ründast tundmatu isik 32-aastast meest ja röövis talt mobiiltelefoni Iphone.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
26. mail tekkis konflikt Maardu linnas 62- ja 34-aastase mehe vahel, mille käigus mõlemad said nähtavaid vigastusi.

26. mail teatati, et Maardu linnas tekkis konflikt 21-aastase naise ja tema ekselukaaslase, 26-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled toimetati politseijaoskonda.

Vargus
25. mail teatati, et 36-aastane mees varastas Keilas Haapsalu maanteel asuvast hoovist 1200 eurot maksva järelkäru. Käru leiti hiljem Keila linnast.

Juhtumid piiril

24. mail saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas 26. mail tagasi Kiievisse.

24. mail kontrollisid Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnikud Tallinna Vanasadamas Nigeeria Liitvabariigi kodanikku, kellel oli kehtetu Hispaania elamisloa koopia. Kehtivate dokumentide puudumise tõttu viibis mees Eestis ebaseaduslikult. Talle tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning määrati rahatrahv. Mees sõitis samal päeval laevaga Tallinnast Helsingisse.

25. mail saabus Helsingist Tallinna Vanasadamasse Eesti kodanik, kes oli kuulutatud tagaotsitavaks kohtuotsuse mittetäitmise pärast. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid kinnipidamiskeskusesse.

26. mail saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 26. maid lõid kaks seni tuvastamata meest Tartus Vallikraavi tänaval 22-aastast meest. Juhtunu üksikasju ning lööjaid selgitab politsei kriminaaluurimises.

24. mail sai politsei teate, et Tartus Variku tänava korteris lõi abikaasa oma 46-aastast naist. Meedikud viisid viga saanud naise esmaabiks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

Ööl vastu 25. maid murti Tartus Männi tänaval sisse ehitusjärgus olevasse majja, kust varastati Bosch akutrell. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

24. mail teatati politseile, et Tartus Kalda tee eramu eest on varastatud CPI Oliver Sport motoroller registreerimismärgiga 033X. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Võrumaa

Vargus

Ööl vastu 23. maid murti Rõuge vallas Misso alevikus sisse laohoonesse, kust varastati kaks võtmekomplekti, nurklihvija, mootorsaag, aiakäru ja 20 liitrit diislikütust. Kahju on umbes 1000 eurot.

Juhtumid piiril

Ööl vastu 24. maid saabus Koidula piiripunkti joobes mees, kes ootealal autode vahel pendeldas ning ebaadekvaatselt käitus. Kuivõrd mees oli ohuks iseendale ning ka teel liikuvatele autojuhtidele, viis Võru politseipatrull 59-aastase mehe Võrru kainenema.

24. mail kella 8 paiku hommikul kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga sõidukit Volkswagen Passat, mida juhtis samast riigist pärit 39-aastane naine. Piirivalvurid tuvastasid, et sõiduki liikluskindlustuse poliis on manipuleerimistunnustega. Kriminaalmenetluse alustamine asendati 260-eurose maksega riigituludesse ning sõidukil suunati seejärel tagasi Venemaale.

Ööl vastu 25. maid peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 20-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 15 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Õigusrikkujat karistati rahatrahviga, talle kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

25. mail tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine kuuel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid isikutel asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Õigusrikkujatele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. mail kella 17.45 paiku avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvelt mootorpaati, mille juht ei olnud piiriveekogule väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Paadijuhi tähelepanu juhiti sellele, et piiriveekogule kaldast enam kui kilomeetri kaugusele minnes tuleb järvele minek registreerida. Seda saab teha veebirakenduses www.piiriveekogu.ee või lähimasse kordonisse helistades.

26. mail kella 11 paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel liikunud väikelaeva ning avastasid, et selle kapten ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Piirivalvurid määrasid juhile rikkumise eest 40-eurose rahatrahvi.

26. mail kella 17.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunkti saabunud 33-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning avastasid, et piiri ületada soovinud naise pass oli kehtetu. Kuivõrd naisel puudus seaduslik alus riigipiiri ületamiseks, tõkestati tema teekond ning ta saadeti tagasi.

26. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 50-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid tal asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. mail teatati, et Rakveres Tiigi tänaval tungis 26-aastane mees kallale oma 33-aastasele abikaasale.

26. mail teatati, et Kunda linnas Kodu tänaval korteris tungis 44-aastane mees kallale oma 42-aastasele abikaasale.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

25. mail teatati, et Jõhvis Kooli tänaval ähvardas 37-aastane alkoholijoobes mees relvataolise esemega kolme inimest. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Kehalised väärkohtlemised

24. mail teatati, et Sillamäel J. Gagarini tänaval korteris lõi 25-aastane mees oma 21-aastast abikaasat.

25. mail teatati, et Kiviõli linnas Soo tänaval tungis 51-aastane mees kallale oma endisele abikaasale, 50-aastasele naisele.

26. mail teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Salu tänaval korteris tungis 33-aastane mees kallale oma 32-aastasele endisele abikaasale.

26. mail teatati, et Narvas Pähklimäe tänaval meelelahutusasutuses löödi 38-aastast naist.

26. mail teatati, et Narvas Mõisa tänaval meelelahutusasutuse juures löödi 31-aastast meest.

Vargus

24. mail teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati kaupluses rahakott, milles oli 300 eurot sularaha.

25. mail teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas varastati Estonia puiesteele pargitud sõiduauto Volkswagen Passat. Kahju on 500 eurot.

Juhtumid piiril

24. mail tuvastas Narva kordoni seirevaatleja kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Narva veehoidlal Venemaalt Eestisse ja tagasi. Paadis oli kaks inimest. Teavitati Vene Föderatsiooni piirivalvet.

24. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1996. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

25. mail avastas Vasknarva kordoni seirevaatleja kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Narva jõel Venemaalt Eestisse ja tagasi. Teavitati Vene Föderatsiooni piirivalvet, kes pidasid paadi koos kahe inimesega pardal kinni.

25. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1958. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

26. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1958. aastal ja 1964. aastal sündinud Ukraina kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning naised saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Saaremaa

Avaliku korra raske rikkumine

24. mail alustati kriminaalmenetlus selles, et Kuressaares Tori tänaval lõid 59- ja 58-aastased mehed 46- ja 42-aastaseid mehi, kes said viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. mail sai politsei teate, et Pärnus lõi 78-aastane naine oma 78-aastast abikaasat, kes sai viga.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

24. mail sai politsei teate, et Pärnus Laial tänaval löödi noaga 22-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Liiklusinfo 27.05.2019

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 12 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

27.05.2019 kella 07.51 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Rahumäe teel "Energia" bussipeatuse juures, kus 35-aastane naine sõitis sõiduautoga Toyota Yaris otsa ülekäigurada jalgrattaga ületanud 12-aastasele poisile. Jalgrattur toimetati Tallinna Lastehaiglasse. Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee

27.05.2019 kella 08.01 ajal toimus liiklusõnnetus Kuressaares Pikk tn 62M juures, kus kergliiklusteel jalgrattaga sõitnud alkoholijoobes 33-aastane mees sai löögi liinibussilt Isuzu Q-BUS 31, millega sooritas vasakpööret 57-aastane mees. Jalgrattur toimetati Kuressaare Haiglasse.

27.05.2019 kella 08.30 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Tähe tn 2 juures, kus sõidutee serva pargitud bussist Mercedes-Benz väljus bussijuht, 68-aastane mees, kes sai löögi sõiduautolt Mitsubishi Grandis, mida juhtis 37-aastane mees. Bussijuht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

27.05.2019 kella 10.19 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Liivalaia tn 5 juures, kus 24-aastane naine sõitis sõiduautogaŠkoda Superb sõidurea vahetamisel tagant otsa sõiduautole Toyota Prius, mida juhtis 31-aastane naine. Toyota juht toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo 27.05.2019


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.