Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Keskkonnaamet ja Soome Kiirguskeskus sõlmisid kiirgusalase koostööleppe (2019-05-27 07:43:42)


Koostööleppe kirjutasid alla Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart ja Soome Kiirguskeskuse peadirektor Petteri Tiippana. Foto: Elo Ilkka

24. mail sõlmisid Keskkonnaamet ja Soome Kiirguskeskus (STUK) vastastikuse mõistmise memorandumi, mille eesmärgiks on omavahelise koostöö edendamine eelkõige tuuma- ja kiirgusalase teabe ning hädaolukordade lahendamise valdkonnas.

Memorandumi sõlmimine tähendab muuhulgas Eesti ja Soome kiirgusvaldkonna asutuste koostööd kiirgusseire, oskusteabe, tuumarajatiste kohta tehtavate otsuste, ühisõppuste korraldamise, õigusloome ja igasuguse oskusteabe vahetamise osas.

Koostööleppe kirjutasid alla Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart ja Soome Kiirguskeskuse peadirektor Petteri Tiippana.


"Koostöö kahe asutuse vahel on olnud senini samuti sisuline ja tihe. Nüüd sõlmime esmakordselt konkreetse leppe, millest edaspidises töös lähtuda. Kokkulepped lihtsustavad ja aitavad vastastiku kindlasti paremini korraldada Eesti ja Soome kiirgusvaldkonnas toimuvat. Tavakodaniku jaoks tähendab see seda, et suudame üheskoos pakkuda turvalisemat keskkonda," lausus Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart.

Petteri Tiippana tõdes, et kiirgus- ja tuumaohutuse seisukohast on koostöö naabermaadega väga tähtis. Ta märkis, et selline koostöö muutub eriti oluliseks võimalikes hädaolukordades, kui on vaja kiiret tegutsemist inimeste ja keskkonna kaitseks. "Toimiva koostöö korral võime olla kindlad, et naabermaades vastuvõetavad otsused põhinevad ühtedel ja samadel ohuhinnangutel," ütles peadirektor Petteri Tiippana.



Allikas: Keskkonnaameti ja Soome Kiirguskeskuse (STUK) pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.