Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tormihood jätkuvad, sademeid kuni 5 korda üle normi (2007-01-11 05:53:44)

 
Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno 10. jaanuaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

”Jaanuari algul jätkunud soojad ilmad tipnesid 10. kuupäeval, mil +9...+10 kraadini kerkinud õhutemperatuur ületas paljudes kohtades jaanuari absoluutse maksimumi. Lähipäevil on oodata temperatuuri langust nulli piiresse, sisemaal võib esineda küllalt tihedaid lumesadusid. Neljapäeva öösel tugevneb edelatuul 8-14, rannikul kuni 20 m/s, kõikjal sajab ohtralt vihma ning sooja on 4...7 kraadi. Hommikul pöördub tuul alates saartest loodesse, selle iilid ulatuvad kuni 18 m/s. Õhutemperatuur langeb nulli lähedale, vihm asendub lörtsi ja lumega. Reedel sajab mandril lund, saartel ka lörtsi ja vihma. Puhub kagutuul 4-10, iiliti 12-15 m/s, õhutemperatuur jääb -2...+3 kraadi piiresse. Laupäeva öö on pilvine ja sajune, laupäeva päeval ja pühapäeval esineb enam selginemisi, lund ja lörtsi sajab vaid kohati. Mõõdukas tuul puhub laupäeval lõunast ja edelast, pühapäeval loodest. Õhutemperatuur püsib nädalavahetusel -3...+3 kraadi vahel. Esmaspäev on kõrgrõhuharja mõjul vahelduvalt pilves ja suurema sajuta. Tuul puhub läänest ja edelast 4-8, puhanguti 12 m/s. Öösel on 0...6 kraadi külma, päeval -2...+3 kraadi. Teisipäeval levib üle Eesti madalrõhulohk. Edela- ja läänetuule iilid ulatuvad 15-18 m/s, ilm on pilvine, sajab üsna tugevat vihma, sisemaal võib sekka tulla ka lörtsi. Õhutemperatuur püsib 0...+5 kraadi vahel. Kolmapäevane ilm on vahelduvalt pilves, paiguti sajab veidi lörtsi. Läänetuul nõrgeneb 4-8 m/s, õhutemperatuur jääb -1...+4
kraadi vahele.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +1 kraadist Ida-Eestis +4 kraadini saartel, mis on normist 6-8 kraadi soojem. Sademeid on oodata 35 mm Ida-Eestis 45 mm-ni saartel, mis tähendaks normi ületamist umbes 5 korda.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.