Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linnaraamatukogus tutvustatakse mitmekultuuriliste linnade programmi (2019-05-22 08:07:39)

Neljapäeval, 23. mail tutvustatakse Tartu linnaraamatukogus Euroopa Nõukogu "Mitmekultuuriliste linnade‟ programmi, millega on liitunud 126 linna 33 riigist.

Euroopa Nõukogu ja ÜRO Pagulasamet kutsuvad 23. mail toimuvale "Mitmekultuuriliste linnade‟ programmi tutvustavale seminarile, mis aitab kohalikel omavalitsustel arendada mitmekesisuse ja kaasamise strateegiaid.

Seminaril saab ülevaate kultuuridevahelise integratsiooni mudelist, mis annab poliitikutele, ametnikele ja kodanikeühendustele näpunäiteid, kuidas kogukonnaüritustesse kaasata erineva taustaga inimesi. Mudel edendab eri kultuuride ja rahvusrühmade vahelist lävimist, vastastikkust mõistmist ja austamist ning vähendab rahvuste- ja kultuuridevahelisi pingeid ja konflikte.

Programm "Mitmekultuurilised linnad‟ pakub oma liikmetele kasutamiseks võrdlusuuringuid, poliitikaülevaateid ning tõhusaid meetodeid erinevate kogukondade kaasamispoliitikate kujundamiseks ja arendamiseks.

Seminari juhatavad sisse Euroopa Nõukogu kultuuripoliitika, mitmekesisuse ja kultuuridevahelise dialoogi programmide juht Irena Guidikova ning ÜRO Pagulasameti Põhja-Euroopa piirkondliku esinduse koordinaator Marcel Colun. Programmi tutvustab lähemalt "Mitmekultuuriliste linnade‟ ekspert Phil Wood.

Poola linna Lublini sotsiaalse osaluse spetsialist Anna Szadkowska räägib oma kogukonna kogemuse näitel, kuidas aitas "Mitmekultuuriliste linnade‟ programm kujundada paremaid mitmekesisuse ja kaasamise poliitikaid. Seminari lõpetab arutelu Eesti linnade kultuuridevahelise integratsiooni kogemuse üle, mida juhivad Tartu linna, Tartu Rahvusvahelise Maja ja Balti Uuringute Instituudi spetsialistid.

Seminarile oodatakse kohalike omavalitsuste rahvaesindajaid, integratsiooni, kultuurilise mitmekesisuse ja sotsiaalvaldkondade eest vastutavaid linna- ja riigiametnikke, kodanikeühenduste eestvedajaid ning kõiki teisi asjast huvitunuid.

Seminar toimub Tartu linnaraamatukogus aadressil Kompanii 3/5 ning kestab kella 9.30st kuni kella 15.00ni. Üritus toimub inglise ja eesti keeles, kohapeal on tõlke võimalus inglise keelest eesti keelde.

Seminarile saab end registreerida siin veebilehel kuni kolmapäeva, 22. mai õhtul kella 17.00ni.

Euroopa Nõukogu "Mitmekultuuriliste linnade‟ programmiga saab lähemalt tutvuda koduleheküljel https://www.coe.int/en/web/interculturalcities/

Seminari korraldavad Euroopa Nõukogu ja ÜRO Pagulasamet koostöös Tartu linna ja Tartu Rahvusvahelise Majaga.

Allikas: Tartu uudised

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.