Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus tormihoiatus (2007-01-10 15:57:23)


Kokkuvõte eelnevast

8. jaanuaril Põhja-Atlandil 54 pl. piirkonnas tekkinud tsüklon süvenes 9. jaanuaril kiiresti, möödus Shetlandi saartest ja ületas Skandinaavia Trondheimi piirkonnas, süvenedes selleks ajaks 959, 6 hPa-ni (720 mm Hg).

10. jaanuari hommikul oli tsükloni kese Põhjalahe põhjatipust veidi põhja pool ning jätkab liikumist põhja-kirde suunas.

Edelatuul saavutas maksimumi 10. jaanuari hommikul, ulatudes Lääne-Eestis iiliti 24-27 m/s. Tormituul püsib veel mõned tunnid ning nõrgeneb pärast keskpäeva.
Samal ajal mõõdeti Eestis uued jaanuarikuu absoluutsed maksimumid, õhutemperatuur ulatus +9...+10°-ni.

Veetase ületas kriitilise näidu Tallinnas ja ulatus +94-cm-ni.
Pärnus tõusis vesi +132 cm-ni.
Veetaseme maksimum mõõdeti EMHI vaatluspostis Rohukülas ja see oli +152 cm üle keskmise, kuid Haapsalu maavalitsuse teabe kohaselt üleujutust ei olnud.

Saabuvast uuest tormist

Põhjamere kohal kogub jõudu uus tsüklon ja sellegi teekond võib kujuneda Eestile ohtlikuks.
Tuginedes HIRLAM prognoosile, liigub tsükloni kese üle Ojamaa ja Hiiumaa. Tugevate edelatuulte vöönd katab Liivi lahe kella 23-st 10. jaanuari õhtul kuni kella 5-ni 11. jaanuari hommikul. Tuule kiirus esialgsel hinnangul 15-21 m/s. See võib taas tekitada +120+140 cm veetaseme Pärnus.
 
Kella 8-st kuni 11-ni 11. jaanuaril pöördub tuul saarte läänerannikult alates loodesse, tuuleiilide kiirus läänerannikul ja Liivi lahel ning ka Lõuna-Eestis võib lühiajaliselt olla kuni 25 m/s. Kiire külma õhu sissetung võib põhjustada ka muid erandlikke nähtusi: äikest ja pilvealuseid pagituuli.

Põhjarannikul hakkab pärast keskööd 11. jaanuaril lörtsi ja lund sadama. Sellele järgnev õhutemperatuuri langus ning võimalik tuisk põhjakaarte tuulega muudavad teeolud raskeks algul põhjarannikul, päeva jooksul kogu Eestis.

Jälgige jooksvaid hoiatusi ja prognoose!

Allikas: www.emhi.ee 10.01.2007, Merike Merilain


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.