27.05–02.06.2019. a korraldab Maaeluministeerium koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga avatud toidutööstuste nädala. Seitsme päeva jooksul avavad hulk toiduainetööstusi huvilistele uksed.
Tööstused ootavad külla, et näidata, kuidas valmib meie igapäevane toit ning kinnitada tarbijaile, et tööstustes toodetud toit on kvaliteetne, vastab väga kõrgetele toiduohutuse nõuetele ja maitseb suurepäraselt.
Külastus tuleb eelnevalt registreerida. Palun tutvu ettevõtete infoga allpool ja broneerimissüsteemis, kuna osadel ettevõtetel on külastajatele vanusepiirang.
REGISTREERIMINE ALGAB 15. MAIL BRONEERIMISSÜSTEEMI VAHENDUSEL (link aktiveeritakse peagi).
KÜLASTAJA MEELESPEA
- Külastajatele tagatakse ettevõtete poolt ühekordsed mütsid ja kitlid ning sussid. Külastaja peseb ja desinfitseerib käed (vt. kätepesu juhiseid kohapeal). Isiklikud asjad, ehted, kellad jms. jäetakse ettevõtte kontorisse.
- Kõik ettevõtete külastajad peavad tööstustes kohapeal täitma külastajate lehe, milles kinnitatakse oma allkirjaga, et ei ole põetud viimase 2 aasta jooksul järgnevaid haiguseid: tuberkuloos, düsenteeria, kõhutüüfus, salmonelloos. Tootmisesse ei lubata ka külastajaid, kes on oksendanud viimase 24 h jooksul.
- Tootmises on lubatud külalistel liikuda vaid saatja poolt tutvustatud tsoonides.
- Tootmisalal ei ole lubatud süüa, juua, suitsetada, tooteid käega katsuda, pildistada, filmida.
- Kui peaks selguma, et broneeritud külastusel ei ole võimalik osaleda, siis palume broneeringu tühistada.
Allikas: Maaeluministeeriumi teade |