Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 20. nädala eelinfo (2019-05-13 07:19:50)

Teisipäev, 14. mai

· 14. -18. mail on maaeluminister Mart Järvik visiidil Hiinas, kus külastab toiduinnovatsioonimessi SIAL China ja osaleb Eesti ettevõtjatele ja nende äripartneritele korraldatud vastuvõtul, kohtub Hiina põllumajandusministriga ning osaleb Hiina ja Kesk-ja Ida-Euroopa riikide ministrite kohtumisel Hangzhous, kus räägitakse põllumajanduse digitaliseerimisest ja maaelu arengust.

· 14. -15. mail toimub Maaeluministeeriumis rahvusvahelise teaduskoostöövõrgustiku ERA-Net Cofund FACCE Surplus juhtkomisjoni koosolek, kus osaleb teadus- ja arendusosakonna peaspetsialist Maarja Malm.

· Maaeluminister Mart Järvik osaleb Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel, mille põhiteemad on Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevik, pikaajaline kliimastrateegia ja kaubandusküsimused. Ministrit saadavad: Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann, toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai ja välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonnajuhataja asetäitja Madis Pärtel.

Kolmapäev, 15. mai

· Kell 11.00 toimub Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia hotellis (Liivalaia 33) Läänemere III kalandusfoorum, mille peateema on rannakalanduse arengud ja väljakutsed.

Foorumit korraldavad TÜ EMI kalanduse teabekeskus, Eesti kalanduspiirkonnad, Eesti Kalurite Liit ja Eesti Kalaliit. Lisainfo: http://www.kalateave.ee/et/component/events/?view=event&event_id=1270.

Neljapäev, 16. mai

· Kell 11.00 toimub Maaeluministeeriumis Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 a. rakenduskava seirekomisjoni koosolek.

· 16. -17. mail osaleb välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna nõunik Galina Jevgrafova Ungaris Budapestis toimuval ÜRO põllumajandus- ja toiduorganisatsiooni (FAO) Euroopa ja Kesk-Aasia regiooni põllumajanduskomisjoni ettevalmistaval konsultatsioonil.

· Eesti saatkonnas Rootsis toimub Maaeluministeeriumi ja Eesti Maitsete koostöös meediale suunatud Eesti toidu promotsiooniüritus, kus Eesti maitseid pakuvad Põhjaka kokad ning Whisper Sister`i baarmenid. Ühtlasi eksponeeritakse ajakirjanikele ja koostööpartneritele Maaeluministeeriumi poolt juunis korraldataval toidusektori kontaktreisil osalevate eksportööride tooteid.

Reede, 17. mai

· Kell 10.00-15.00 toimub Maaeluministeeriumi väikeses saalis mikroobide resistentsuse (AMR) teemaline seminar, mida juhatab Maaeluministeeriumi toiduohutuse, teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. Seminarile on kutsutud "Mikroobide antibiootikumiresistentsuse vähendamise tegevuskava veterinaarmeditsiini valdkonnas aastateks 2019-2023"koostamise töörühma liikmed ning Veterinaar- ja Toiduameti, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi, Ravimiameti, Terviseameti, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK), loomaarstide ja veterinaarravimite hulgimüügifirmade esindajad.

· Kell 10.00 avatakse Türi Lillelaada pealaval kompleksvõistlus "Noortalunik 2019", mis koosneb kümnest võistlustalast. Mõõtu võtavad maamajanduslike kutseõppeasutuste õpilased, Eesti Maaülikooli üliõpilased ning noortalunikud. Võistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi, Sihtasutus Innove ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga. Info: https://www.innove.ee/event/noortalunik/

· Kell 11 toimub veebiseminar (online infotunnis), kus Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna nõunik Helena Pärenson tutvustab Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 16.2/16.1 "Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetus. EIP" taotlejatele, meetme võimalusi. st. äpsem info ja registreerimine: https://maainfo.ee/index.php?id=6606&page=3394&


Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.