Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolmes maakonnas paraneb joogivee kvaliteet (2007-01-09 12:47:30)


Kolmapäeval, 10. jaanuaril sõlmib AS Matsalu Veevärk veemajandusprojekti töövõtulepingu, mille eesmärk on uuendada Matsalu alamvesikonna praegu väga kehvas seisus olevaid vee- ja kanalisatsiooni süsteeme.

Ligi 616 miljonit krooni maksva projekti tulemusel saavad Lääne-, Pärnu-, ja Raplamaa piirkonna elanikud uue ühisveevärgi ja kanalisatsioonivõrgu ning euronõuetele vastava joogivee.

Kui esialgsel hinnangul oli projekti maksumuseks kavandatud 256 miljonit, siis ehitushindade kallinemise tõttu kujunes lõplikuks summaks u 616 miljonit krooni.

Projekti rahastab EL Ühtekuuluvusfond 345 milljoni, Keskkonnainvesteeringute Keskus 43 miljoni ja kohalikud omavalitsused 61 miljoni krooniga. Seoses ehitustööde kallinemisega toetab riik projekti u 297 miljoni krooniga.

Töid alustatakse 2007. aastal ning lõpetatakse 2009. aastal.

10. jaanuaril 2007 algusega kell 11 toimub Märjamaa vallavalitsuses (Tehnika 11, Märjamaa) pidulik projekteerimis- ja ehitustööde nelja lepingu pidulik allkirjastamine. Lepinu tellija on AS Matsalu Veevärk ja töövõtjatena konsortsiumid AS Water Ser/OÜ Arco Ehitus/AS Aspi ning AS Merko Ehitus/AS Terrat/AS Amaks.

AS Matsalu Veevärk on Rapla-, Lääne- ja Pärnumaa valdade asutatud ettevõte, mille eesmärgiks on korraldada Matsalu alamvesikonna vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimist ja laiendamist ning hiljem nende haldamist. Tööde teostamiseks esitas Ühtekuuluvusfond Euroopa Komisjonile rahastamistaotluse. Euroopa Komisjon võttis vastu otsuse projekti rahastamiseks Ühtekuuluvusfondi kaudu abi andmiseks 23. detsembril 2004. aastal.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.01.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.