Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA märtsikuu infokiri (2019-04-25 09:07:18)

Pane tähele!

Tasuta e-PRIA juhendamine MES konsulentidelt pindala- ja loomatoetuse taotlejatele


Maaelu Edendamise SA nõuandeteenistus pakub ühtse pindala- ja MAK loomatoetuse taotlejatele 2. maist 17. juunini kuni 2 tundi tasuta e-PRIA kasutamise juhendamist MES konsulentidelt. Konsulendid juhendavad kliente erinevate e-PRIA teenuste osas.

 

 

Aeg on teha ettevalmistusi pindalatoetuste taotlemiseks


2. mail alustab PRIA pindala otsetoetuste, üleminekutoetuste ning maaelu arengukava hektari- ja loomapõhiste toetuste taotluste vastuvõttu. Taotlemine toimub ainult elektroonilise kliendiportaali e-PRIA vahendusel. Toetusi on kokku ligi paarkümmend. Üleminekutoetuste eelarve 2019. aastal esitatavate taotluste jaoks on 4 542 703 eurot ning maaelu arengukava pindala- ja loomapõhiste toetuste jaoks 59 000 000 eurot. Taotlusi saab e-PRIAs esitada 2.-21. maini ja pärast seda hilinenult veel 17. juunini, aga sel juhul vähendatakse toetust 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

Uus toetusmeede - TARU


2019. aastal saavad mesinikud esmakordselt taotleda PRIAst toetust mesilasperede pidamise eest. Toetuse eesmärk on aidata kaasa bioloogilise mitmekesisuse säilimisele ja põllumajanduskultuuride saagikusele. Samuti aitab toetus osaliselt hüvitada mesilaste pidamisega seotud kulusid.

Toetust makstakse riigieelarves ettenähtud vahenditest. 2019. aastal on eelarve suuruseks 600 000 eurot. Ühe mesilaspere kohta makstava toetuse suurus sõltub sellest, kui paljudele mesilasperedele tänavu toetust taotletakse.

Täpne mesila asukoht ning mesiniku kontaktandmed registris võimaldavad mesilasperede paremat kaitset taimekaitsevahendite võimalike kahjustuste eest, kuna teave mesilate asukohtadest on põllupidajatele kättesaadav PRIA avalikul
veebikaardil.




 

 

15. maiks tuleb teatada mesilasperede ja sigade arvud


Iga aasta 15. maiks tuleb mesinikel teatada põllumajandusloomade registrile mesilate mesilasperede arv 1. mai seisuga ning seakasvatajatel enda peetavate sigade arv 1. mai seisuga.
Täpne mesila asukoht ning mesiniku kontaktandmed registris võimaldavad mesilasperede paremat kaitset taimekaitsevahendite võimalike kahjustuste eest, kuna teave mesilate asukohtadest on põllupidajatele kättesaadav
PRIA avalikul veebikaardil.

 

 

Lõppenud voorude tulemused

Vaata lõppenud voorude tulemusi siit

PRIA 2019. aasta väljamaksed

Käimasolevad ja saabuvad taotlusvoorud

Vaata aprilli ja maikuu taotlusvoorude infot siit


Käesoleva aasta toetuste planeeritud ajakava asub PRIA kodulehel.
Voorude kuupäevad täpsustuvad jooksvalt.

NB! Kalapüügi- ja vesiviljelustoodete sertifitseerimise- ja turu-uuringute tegemise toetuse (EMKF meede 4.3.2) voor lükkub edasi. Täpsem info peagi PRIA kodulehel.

Huvitavat lugemist

Vaata, kui palju on PRIA teinud toetusmakseid 2014-2020 programmperioodi eelarvest tänase päeva seisuga

Loe toetuspettuste avastamisest värskest Põllumehe Teatajast


PRIA eesmärgiks on maksta toetusi ainult neile ettevõtetele ja isikutele, kes vastavad toetusesaajatele kehtestatud tingimustele ja ainult nende tegevuste eest, mis on abikõlblikud. Nõudeid on palju, need on sageli keerulised ning eksimused võivad tulla kergesti. Lisaks võib taotlejate seas olla ka selliseid ettevõtteid või isikuid, kes reegleid tahtlikult rikuvad, et toetusraha välja petta. Ettevõtjal võib tekkida soov toetusreeglitega manipuleerida, juhul kui ta ei kuulu sellesse sihtgruppi, kellele toetus mõeldud on või kui tema äriidee ei ole kooskõlas abikõlblikkuse reeglitega. Mis aga juhtub siis, kui taotleja eksib ja millist tegevust käsitleb PRIA rikkumisena?

Ajakiri Põllumehe Teataja on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ning Eestimaa Talupidajate Keskliidu ametlik ajakiri.
Aprillinumbris leidub palju põnevat, mida saab ka tasuta veebis lugeda.
Ajakirja võib võtta lugemiseks ka kõikidest PRIA maakondlikest teenindusbüroodest.
 
Teadmiseks
 

Lihtsustub mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse taotlemine


Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas „Mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetus“ määruse muudatuse, mis loob ettevõtjatele paremad ja selgemad tingimused toetuse taotlemiseks. Toetuse peamine eesmärk on suunata ettevõtjaid investeeringute kaudu oma toodangule kõrgemat lisandväärtust andma ja töötlemise efektiivsust tõstma, mis parandaks toodete konkurentsivõimet nii sise- kui ka välisturgudel.

 
 
 
 
Allikas: PRIA infoleht

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.