Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus antakse teist aastat välja huvikooli õpetaja elutöö preemia (2019-04-24 08:25:17)


Tänavu saab Tartus teist korda esitada õpetaja elutöö auhinna kandidaadiks ka huvikooli õpetajat. Linnavalitsuse preemia 10 000 eurot võib saada aastatepikkuse tulemusliku ja silmapaistva õpetajatöö eest.


Õpetaja elutöö auhinda antakse Tartus välja 2015. aastast. See on Tartu linna poolt makstav rahaline preemia Tartu linnas tegutseva õppeasutuse õpetajale. Alates 2018. aastast on kategooriaid neli: koolieelse lasteasutuse õpetaja, üldhariduskooli õpetaja, huvikooli õpetaja ning kutseõppeasutuse õpetaja. Taotluse esitab huvikooli nimel koolijuht, kes noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul tunneb õpetaja panust kõige mitmekülgsemalt ja võtab vastutuse selle kirjeldamise eest. "Huvikoolide õppurid, lapsevanemad ja teised linlased saavad esitada iga aasta lõpus kandidaate kultuuri, noorsootöö ja spordi aasta tunnustustele, millega kaasneb rahaline preemia 1000 eurot. Huvikool on vastavalt huvikooli seaduse määratlusele haridusasutus noorsootöö valdkonnas ja seega kvalifitseerub huvikooli õpetaja nii õpetaja elutöö preemiale kui näiteks aasta noorsootöö tegijaks või treeneriks," selgitas Talur.

Tartu munitsipaalhuvikoolid on loodud juba 50ndatel aastatel, erahuvikoolid tekkisid 90ndate alguses. 2018/2019 õppeaastaks on Tartusse registreeritud 64 huvikooli, millest 5 on munitsipaal- ja 59 erahuvikoolid. Huvikoolides on kokku 578 õpetajat ja 15 441 õppurit. Nii huvikoolide, õpetajate kui õppurite arv on kümne aastaga mitmekordistunud ja jätkuvalt tõusuteel. Tartu linn toetab ühena vähestest kohalikest omavalitsustest Eestis pearahapõhiselt kõiki 7-19aastastele huviharidust andvaid erahuvikoole.

Taotlus tuleb esitada 30. aprilliks 2019 aadressil ho@raad.tartu.ee. Lisainfo ja taotlusvorm: https://tartu.ee/et/aasta-opetaja

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.