Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsatööstusliidu arvates tekitab uus metsaseadus probleeme juurde (2007-01-05 08:03:42)

 

Metsatööstuse liidu juht Andres Talijärv ütles, et uuest aastast jõustunud metsaseadus tekitab probleem juurde, sest bürokraatia ja usaldamatus metsaomanike suhtes on veelgi suurenenud.

Talijärv ütles ETV24-le, et Eesti metsandus pole alates 1992. aastast nii täbaras seisus olnud kui praegu ning nimetas kujunenud olukorra peamisteks põhjusteks põhjendamatult suureks paisutatud bürokraatiat metsade majandamisel ja seni lahendamata erametsaomanike maksustamise küsimusi.

 

Kuni uue aasta alguseni seisis metsa majandamiseks vajalike kavade tegemine uute eeskirjade taga, mis aga uue seaduse jõustumisega on nüüd olemas. Talijärve sõnul on aga kavade loogiline tegemise aeg suvi, sest talvel metsi ei inventeerita.

 

"Saab parandada juba koostatud kavasid. Mingil määral olukord paraneb, kuid meie seisukoht on endine - metsamajandamise kavade kehtestamise nõue on tarbetu aja ja raha raiskamine."

Keskkonnaministeerium teatas teisipäeval, et erametsaomanik peab uue metsaseaduse järgi metsamajandamiskava saamiseks ise initsiatiivi näitama. Ministeeriumi valitsemisalas asuva metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse direktori asetäitja Enn Pärt ütles detsembri alguses, et väga oluline osa metsaomanikest ei ole ise näidanud üles huvi metsamajandamiskavade kehtestamise vastu.

 

"Kui metsaomanik ei ole huvitatud oma omandi majandamisest, siis riik ei peaks metsaomanikku süüdistama vaid otsima põhjuseid, miks see nii on ja need kõrvaldama," ütles Talijärv seda kommenteerides.

 

Tema sõnul on vähene metsalangetamine viinud selleni, et Eestis on tekkinud terav puidu puudus. "Lisaks naftale ja gaasile oleme täna sunnitud ka puitu sisse vedama, kuigi omal on metsas puit olemas," lisas ta.


Allikas: www.etv24.ee 04.01.2007, Oliver Kahu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.