Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soojad ilmad püsivad (2007-01-04 08:01:52)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 3. jaanuaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Normist 6-8 kraadi võrra soojemaks kujunenud detsembri viimased tunnid üllatasid mitmel pool tiheda lumesajuga. Nii kattis uue aasta saabudes paljudes kohtades sisemaal maad mitme sentimeetri paksune märja lume kord. Lähipäevil jätkuvad normist oluliselt soojemad ilmad. Neljapäev on mitmel pool sajune, tuleb vihma, sisemaal kohati ka lörtsi. Lõunatuule kiirus on 5-10, iiliti 15 m/s, õhutemperatuur jääb 0...+5 kraadi vahele. Reedel püsivad lõunatuulepuhangud 12-15 m/s, hooti sajab vihma ja sooja on 1...5 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval on lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõjul oodata enam selginemisi, hooti võib sadada veidi lörtsi või lund. Edela- ja lõunatuule kiirus jääb vahemikku 2-8 m/s. Õhutemperatuur püsib -3...+3 kraadi vahemikus. Esmaspäevast kolmapäevani jääme Norra rannikul liikuva madalrõhkkonna kaguossa. Ilm on pilves selgimistega, sajab peamiselt vihma, ööl vastu esmaspäeva võib sisemaal tulla ka lörtsi või lund. Kõige sajusem on esmaspäev. Valdab lõunakaarte tuul, iilide kiirus on 12-15 m/s. Õhutemperatuur püsib +1...+6 kraadi piires, vaid esmaspäeva öösel võib sisemaal olla veel kuni -1 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +2 kraadist Ida-Eestis +4 kraadini saartel, mis on normist 6-8 kraadi soojem. Sademeid on oodata 20 mm ringis, seda on umbes kaks korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.