Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
"Dendroloogia ja pargindus" (2019-03-27 07:34:41)


Üle pika aja on ilmunud Eesti tuntumalt dendroloogilt ja Maaülikooli metsakasvatuse lektorilt Eino Laasilt raamat "Dendroloogia ja pargindus". Viimati ilmus samasisuline õpik aastal 1987. Antud 640-leheküljeline teos on mõeldud vastava eriala spetsialistidele, huvigruppidele, tudengitele kui ka õppejõududele.

"Dendroloogia..." on raamat metsas, istandikus, pargis ja aias kasvatatavate puuliikide taksonoomiast, morfoloogiast, fenoloogiast ja ökoloogiast. Süstemaatilises osas antakse ülevaade lehtpuu- ja-põõsaliikidest: Eesti kohalikest liikidest ja meil kasvatatavatest võõrliikidest, nende teisenditest ja kultivaridest, samuti lõunapoolsetest maailmakuulsatest liikidest. Raamatus on toodud Eestis kasvatatavate lehtpuuperekondade määraja
talviste võrsete ja pungade järgi. Teos põhineb aastakümnete pikkusel puude uurimisja kasvatamiskogemusel, mille ajendiks on huvi nende varjatud omaduste, vajaduste ja "hingeelu" vastu.
"...ja pargindus" on samuti alguse saanud kogemustest parke külastades, vaatlustest, inventeerimistest, analüüsidest, raie- ja istutuskavadest ning isiklikust raiete juhtimisest. Suur mõjutaja on olnud tegevus Emajõe-äärses dendropargis.

Raamatu autor Eino Laas on lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia metsamajanduse eriala ja on kauaaegne EMÜ (EPA; EPMÜ) dendroloogia, parginduse metsahoiu ja puhkemetsanduse ning metsabioloogia õppejõud. Ta on töötanud seemlate rajamisel, metsakultuuride uurimisel, parkide inventeerimisel ning koos isaga rajanud Emajõe-äärset dendroparki. 1994-2004 oli ta EMÜ metsakasvatuse instituudi juhataja ja aastatel 1991-2004
Tartu LV haljastusteenistuses dendroloog.
Eino Laasi sulest on varem ilmunud raamatud "Okas- ja lehtpuud talvel" (1988), "Metsauuendamine ja metsastamine" (2001), "Okaspuud" (2004).
Ta oli koostaja, toimetaja ja põhiautor kõrgkooli mammutõpikul "Metsamajanduse alused" (2011).
Autori lemmikpuuks on harilik mänd ning männi uuendamise kohta on ta kirjutanud valdava osa oma teadustöödest.

Kirjastuse hind €59.00

Raamatut müüb kirjastus "Atlex".

Kindlasti märkige e-kirjas ära oma kontaktid (nimi, aadress ja telefoninumber), et post kenasti Teieni jõuaks! Palun saatke tellimused meiliaadressile: krista@atlex.ee või helistage telefonil 734 8915 või 555 11230.

Allikas: Kirjastus "Atlex"


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.