Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kes vajavad taimepasse? (2007-01-03 09:48:22)

 

Osade taimeliikide paljundusmaterjal peab müügil olema alati taimepassiga varustatud…

 

Põllumajandusministri 24. mai 2004. a määrusega nr 96 on kehtestatud loetelu taimedest, mille paljundusmaterjali (istikute, pistikute, lillesibulate jms) turustamisel peab selle küljes või juures olema taimepass. Loetellu kuuluvad ohtlike taimekahjustajate peremeestaimed.

Taimepass paljundusmaterjali juures või küljes kinnitab, et riiklik taimetervise inspektor on taimi nende kasvuajal kontrollinud ja ei ole ohtlikke taimekahjustajaid avastanud.

Osade taimeliikide paljundusmaterjal peab turustamisel alati olema taimepassiga varustatud (nt viinapuu, rododendron, lodjapuu, mitmed roosõielised nagu pirnipuu, õunapuu, tuhkpuu, viirpuu jne). Teiste taimeliikide paljundusmaterjalile lisatakse taimepass vaid siis, kui seda
turustatakse edasimüüjatele või tootjatele, kes toodavad aiandussaadusi ärieesmärkidel (nt maasika-, lille- ja köögiviljataimede istikud, lillesibulad, dekoratiivpuude istikud jne).

Tootja, kes soovib turustamisotstarbel toota taimepassiga varustatavate taimede paljundusmaterjali, peab olema kantud taimetervise registrisse. Taimepasse taotleb ta Taimetoodangu Inspektsioonist või väljastab ise, kui on saanud õiguse taimepasside väljastamiseks.


Täpsemat informatsiooni taimepassidega seonduva kohta saab Taimetoodangu Inspektsiooni taimetervise osakonnast (vaata telefone...) ning Taimetoodangu Inspektsiooni kodulehelt: vaata...

 

Helis Varik, Põllumajandusministeeriumi taimetervise osakonna nõuniku kohusetäitja


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.