Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrge vererõhuga on 1-2 napsu päevas kasulik (2007-01-03 09:45:51)


Kõrge vererõhuga inimesed ei pea USA teadlaste sõnul alkoholist täiesti loobuma, vaid võivad paarist joogist päevas hoopis kasu lõigata.

11 711 meessoost meditsiinitöötaja uurimisel selgus, et mõõdukas alkoholi tarbimine – 1-2 õlut või pokaali veini või 1-2 pitsi kangemat jooki – vähendasid meeste riski saada südamerabandust, isegi kui neil oli kõrge vererõhk, kirjutab BBC.

Lisaks selgus, et katsealustel, kes jõid vähem kui ühe dringi kahe-kolme päeva jooksul, ei vähenenud südamehaiguste risk võrreldes nendega, kes ei joonud üldse.

Uuringu autorid rõhutasid, et rohkem kui kolme joogi joomine päevas tõstab vererõhku ja kõrgvererõhutõppe haigestumise riski, nii et kasuliku ja kahjuliku alkoholikoguse vahel on siinkohal selgelt määratletav piir.

«Kuna liigne alkoholitarbimine tõstab vererõhku, soovitatakse paljudel kõrgvererõhutõvega meestel üldse mitte juua, kuid meie uuringu tulemused näitavad, et täielik loobumine pole vajalik, kui mehed joovad mõõdukalt ja vastutustundega,» lisas uuringu juhtivautor Joline Beulens Harvardi ülikooli rahvatervise koolist.

Uuringud on näidanud, et alkohol võib vähendada südamehaigustesse haigestumise riski suurendades hea kolesterooli taset veres.

Allikas: www.postimees.ee 02.01.2007, Marina Zemtsovskaja.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.