Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riskianalüüs põllumajanduse hädaolukordade väljaselgitamiseks (2007-01-02 22:03:43)


Põllumajandusministeeriumis valminud riskianalüüs koostati eesmärgiga selgitada välja ja hinnata ministeeriumi valitsemisalas esineda võivaid õnnetusi ja nende tekkimise tõenäosust. Samuti saab sel moel ülevaade sündmustest, mis võivad ohustada riigi julgeolekut, inimeste elu ja tervist ning kahjustada keskkonda.

Riskianalüüsist tulenevalt võivad kujuneda hädaolukordadeks näiteks loomataud, toiduohutuse kriis, taimekaitsevahendi ohtliku koguse sattumine keskkonda ja toiduainetesse, samuti ohtliku soovimatu aine ja söödalisandi sattumine loomakasvatusse.

Riskianalüüsi tulemused võetakse aluseks kriisireguleerimisplaani koostamisel, hädaolukordade lahenduskavade ja arengusuundade väljatöötamisel, riigi tegevusvaru moodustamisel, eelarve koostamisel ning hädaolukorraks valmisoleku alase koolituse korraldamisel.

 

Tulenevalt “Hädaolukorraks valmisoleku seadusest” arvestatakse riskianalüüsi tulemusi ministeeriumi eelarve koostamisel ja ministeeriumi valitsemisala arengukava koostamisel.

 

Põllumajandusministeeriumi riskianalüüs valmis Siseministeeriumi juhendite põhjal ning suurema osa materjalidest esitasid Veterinaar- ja Toiduamet ning Taimetoodangu Inspektsioon. Riskianalüüsiga saab põhjalikumalt tutvuda põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil: http://www.agri.ee/index.php/16803.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.01.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.