Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna õhukvaliteedi parandamise kava ettepanekuid arutatakse 18. märtsil (2019-03-12 07:14:00)


Tartu linnas on koostamisel õhukvaliteedi parandamise kava, mille eesmärk on analüüsida linnaõhu kvaliteeti ja leida tegevused, mis aitaksid ohjata õhusaastet. Avaliku väljapaneku jooksul tehtud ettepanekuid arutatakse esmaspäeval, 18. märtsil kell 17 linnamajanduse osakonna nõupidamisruumis (Raekoja plats 3 II korrus).

Õhukvaliteedi parandamise kava koostati, kuna Tartu õhus on tuvastatud bensopüreeni sisaldus, mis ületab kehtestatud sihtväärtust. Bensopüreen on kantserogeenne ühend, mis tekib orgaanilise aine mittetäielikul põlemisel. Bensopüreeni peamiseks allikaks Tartu õhus on ahiküte.

Töös on välja pakutud erinevad meetmed bensopüreeni taseme nõuetega vastavusse viimiseks: üleminek kaugküttele, elamute soojustamine, küttekollete uuendamine ning kvaliteetse ja kuiva küttematerjali kasutamine, liikluskoormuse hajutamine, kergliiklusteede võrgustiku arendamine ja punktsaasteallikate emissioonide vähendamise jätkuv riiklik reguleerimine, üleminek teistele taastuvatele energiaallikatele, korstnatele filtrite paigaldamine ja teavitustegevuse tõhustamine.

Tartu linna õhukvaliteedi parandamise kava oli avalikul väljapanekul 3.-31. jaanuarini 2019. Ettepanekuid laekus kirjalikult viielt isikult ja organisatsioonilt. Kava ja avaliku väljapaneku jooksul laekunud ettepanekute ning linnavalitsuse seisukohtade tutvustamiseks toimub avaliku arutelu 18. märtsil kell 17 linnamajanduse osakonna nõupidamisruumis (Raekoja plats 3 II korrus).

Kavaga saab tutvuda siin: https://www.tartu.ee/ohuinfo.

Kava koostamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.