Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 11. nädala eelinfo (2019-03-11 07:30:04)

Teisipäev, 12. märts
  • Kell 9.30−13.00 toimub Maaeluministeeriumi suures saalis Rootsi sihtturuseminar toiduainetööstuse valdkonnas tegutsevatele ettevõtetele. Rootsi on meie toidusektorile oluline turg, mis on olnud viimastel aastatel ekspordi sihtriikide seas esiviisikus. Ehkki Rootsi on Eesti lähiriik, on turule sisenemiseks oluline, et ekspordiga alustaval või laiendamist plaanival ettevõttel oleks riigist selge ülevaade ja ta tunneks selle eripärasid. Seetõttu korraldabki Maaeluministeerium koostöös EAS-iga seminari, et anda põhjalikum ülevaade Rootsi toidusektorist. Seminarile on oodatud kõik toidusektori ettevõtted; vajalik eelregistreerumine hiljemalt 8. märtsil. Märtsi lõpus korraldab Maaeluministeerium kontaktreisi Rootsi, et leida kümnele Eesti ettevõttele võimalikke koostööpartnereid.

Kolmapäev, 13. märts

  • Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna peaspetsialist Helena Pärenson osaleb Kesk- ja Ida-Euroopa riikide teadmistepõhise biomajanduse algatuse BIOEAST juhatuse koosolekul. Päevakorras on riikide osalemine temaatilistes töögruppides ning 2019. a esimese poolaasta olulisemate ürituste arutelu. Täpsemalt saab lugeda algatuse BIOEAST koduleht: http://bioeast.eu/

Reede, 15. märts

  • Algusega kell 10.00 toimub ministeeriumi suures saalis tasuta infopäev, kus tutvustatakse lühikeste tarneahelate, kohalike turgude arendamise ja müügiedendamise toetusmeetmeid. Põlumajanduspoliitika osakonna ekspordi ja turuarenduse büroo peaspetsialist Kerli Nõges annab ülevaate Euroopa Liidu kaasrahastatavatest põllumajandussaaduste ja -toodete teavitus- ja müügiedendusmeetmetest. Sama osakonna põllumajandus- ja toidusektori arengu büroo peaspetsialist Tuuli Sooäär-Säde tutvustab Eesti maaelu arengukava 2014-2020 lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetust. Lisaks selgitatakse EL-i kvaliteedikavades ja riiklikult tunnustatud kvaliteedikavades osalemist ning nende raames toodetud toodete teavitamis- ja müügiedendustegevusi riiklikes kvaliteedikavades osalemiseks. Infopäeva korraldab Tartumaa Põllumeeste Liit. Infopäevale registreerimine: https://www.pikk.ee/event/luhikesed-tarneahelad-ja-kohalike-turgude-arendamine/

  • Maaeluministeeriumi esindajad osalevad Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni istungil, kus arutatakse järgmise põllumajandus- ja kalandusnõukogu istungi ettevalmistust. Päevakorras on ühise põllumajanduspoliitika tulevik ja biomajandus.



Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.