Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 04.03.2019 (2019-03-05 09:00:38)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas viis avaliku korra rasket rikkumist, 45 varavastast kuritegu, sealhulgas kolm röövi ja 25 vargust. Kaheksas liiklusõnnetuses sai surma kolm ja vigastada 11 inimest. Joobes juhtide süül toimus kaks liiklusõnnetust. Tabati 44 alkoholijoobes juhti. Registreeriti 570 väärtegu.
Piiril väljastati 12 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis inimest. Schengeni viisaeeskirja ja piirirežiimi ning dokumendikohustuse rikkumisi oli üks.
PÕHJA PREFEKTUUR
Tallinn
Röövimised
1.märtsil teatati, et Keldrimäe tänaval löödi 57-aastast meest ja võeti ära tema mobiiltelefon. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on enam kui 500 eurot.
2.märtsil teatati, et Raadiku tänaval löödi 26-aastast meest ja võeti ära tema mobiiltelefon.
Avaliku korra raske rikkumine
3. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval ähvardas 42-aastane mees noaga nelja alaealist, kes tundsid ohtu. Politseinikud pidasid mehe kinni ning toimetasid ta jaoskonda.
Kehalised väärkohtlemised
1. märtsil teatati peretülist Narva maantee korteris, mille käigus said kehavigastusi nii 43-aastane mees kui 34-aastane mees.
1.märtsil teatati, et K.Kärbri tänava korteris tungiti peretüli käigus kallale 34-aastasele naisele. Politseinike saabudes oli tüli teine osapool korterist lahkunud.
1.märtsil teatati, et Vesilennuki tänaval toimus konflikt, mille käigus sai viga 33-aastane mees. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.
2. märtsil teatati, et Müürivahe tänava baaris löödi turvatöötajaid, 30-aastast meest ja 26-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni joobes 41-aastase mehe.
2. märtsil teatati, et Kopli tänaval asuvas baaris löödi pudeliga 32-aastast meest.
2. märtsil teatati, et Linnamäe tee korteris löödi peretüli käigus 45-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 46-aastase mehe.
2. märtsil teatati, et Randla tänava kortermaja trepikojas oli 35-aastane naine, kellel on vigastused, mis võivad olla tekkinud peretüli käigus. Naine viidi tervisekontrolliks haiglasse.
2. märtsil teatati konfliktist, mis tekkis Tähetorni tänaval kahe joobes 28-aastase mehe vahel.
2. märtsil teatati, et Virbi tänava korteris toimus peretüli, mille käigus 29-aastane mees tungis kallale 28-aastasele naisele.
2. märtsil teatati peretülist J. Koorti tänaval, kus 25-aastane mees lõi 16-aastast naist. Naine viidi tervisekontrolliks haiglasse.
2. märtsil teatati, et Keskuse tänava korteris toimus peretüli 36-aastase naise ja 42-aastase mehe vahel.
3. märtsil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuva kortermaja ees lõi tundmatu mees 48-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.
3. märtsil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi 19-aastane mees 20-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid lööja kinni ning kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.
3. märtsil teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval asuvas korteris löödi 26-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse kontrolli.
3. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel asuva maja juures toimus 22-aastase ja 49-aastase mehe vahel konflikt. 49-aastane mees sai vigastada.
3. märtsil teatati, et J. Kunderi tänava majutusasutuses löödi 42-aastast naist. Politseinikud pidasid kinni 43-aastase mehe.
Ähvardamine
2. märtsil teatati, et Puhangu tänava korteris ähvardas 42-aastane meest kööginoaga 52-aastast meest. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni ja viisid jaoskonda.
Vargused
2. märtsil teatati, et Kadaka teel asuva maja keldriboksidesse on sisse murtus. Kahju on selgitamisel.
2. veebruaril teatati, et Aru tänaval pargitud sõiduautosse murti tagaluugi aknaklaasi lõhkumise teel sisse ja varastati degusteerimislaud ja päikeseprillid. Esialgne kahju on 1080 eurot.
3. veebruaril teatati, et Tööstuse tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati ehitustööriistu. Kahju on selgitamisel.
Harjumaa
Kehaline väärkohtlemine
2. märtsil teatati teatati peretülist Viimsi vallas Haabneeme teel, kus 40-aastane naine läks kallale 54-aastasele mehele. Politseinikud pidasid naise kahtlustatavana kinni.
Vargused
1.märtsil teatati, et Maardus Keemikute tänava korteris varastas tuttav meesterahvas avaldajale kuuluva ehted. Kahju on enam kui 600 eurot.
1.märtsil teatati, et Saue linnas Koondise tänava keldriboksidesse murti sisse ja varastati tööriistu. Kahju on enam kui 600 eurot.
LÕUNA PREFEKTUUR
Tartumaa
Süütamine
Ööl vastu 3. märtsi sai häirekeskus teate, et Tartus Lemmatsi tänaval põleb sõiduauto Audi 80. Päästjad kustutasid lahtise leegiga põlenud sõiduki ning summutasid ohu teistele lähedal seisnud sõidukitele ning gaasiseadmetele. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 15-aastase nooruki ning toimetas ta asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.
Vägivald võimuesindaja vastu
2. märtsi pealelõunal sai politsei väljakutse Tartus Elva tänavale, kus sõiduauto Volvo oli ühe eramu värava ette pargitud selliselt, et majaelanikel puudus ligipääs oma kodule. Kuivõrd majaelanikud ise autojuhiga kokkuleppele ei jõudnud, kutsuti kohale politsei. Teatele reageerinud politseipatrull leidis eest 36-aastase joobes mehe, kes keeldus koostööst politseinikega ega allunud viimaste korraldusele. Lisaks ähvardas mees sündmuskohale saabunud politseinikku vägivallaga. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toodi esmalt arestikambrisse kainenema.
Kehalised väärkohtlemised
Ööl vastu 2. mätsi puhkes Tartus Küüni tänava toidukoha juures kähmlus, milles said viga 27-aastane ja 22-aastane mees. Lisaks purunesid rüseluses 20-aastase mehe prillid. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.
1. mätsi hommikul teatati politseile, et Peipsiääre vallas Koosa külas läksid rüselema elukaaslased. Jageluse käigus sai viga joobes 54-aastane naine. Et naine meedikute abi siiski ei vajanud, toimetasid politseinikud ta turvaliseks välja magamiseks arestikambrisse.
Valgamaa
Asja omavoliline kasutamine
3. märtsil teatati, et Valgas J. Kuperjanovi tänava eramu juurest on öö jooksul ära viidud sõiduauto Ford Maverick, mis leiti keskpäeva paiku Läti Vabariigist Valkla-Pedele-Ergeme tee 3. kilomeetrilt järve äärest. Sõiduvahend teisaldati politseimaja parklasse ning juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.
Viljandimaa
Omavoliline sissetung
1. märtsi pealelõunal sai politsei väljakutse Põhja-Sakala valda Võhma linna, kus joobes mees oli kirvega lõhkunud tuttava mehe korteriukse. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 21-aastase mehe ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud.
Vargus
Politseile laekus teade, et veebruarikuu viimastel päevadel murti Viljandis Riia maanteel sisse lasteasutusse, kust varastati kaks monitori, kõlarid ja arvutiklaviatuur. Lisaks varastati koridoridest kolm tulekustutit ning söödi kappides olnud maiustusi. Lasteasutusele tekitatud esialgne varakahju on 385 eurot. Juhtunu üksikasju ning süüdlast selgitab politsei kriminaaluurimises.
Juhtumid piiril
1. märtsil kella 19 ajal saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 54-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle puudus kehtiv viisa või elamisluba riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagas Vene Föderatsiooni.
2. märtsi õhtupoolikul käivitasid piirivalvurid Peipsi järvel otsingu leidmaks järvel eksinud kohalikku kalastajat. Maastikusõidukil hommikul järvele väljunud mees andis õhtu saabudes kohalikele piirivalvuritele teada, et on hätta sattunud ning ei saa omal jõul enam kaldasse tagasi. Nimelt ei käivitunud 63-aastase mehe ATV mootor ning lisaks ei teadnud mees ka oma täpset asukohta. Piirivalvurid selgitasid seepeale välja mehe võimaliku asukoha ning toimkonnad väljusid meest otsima. Oma abi pakkus piirivalvuritele ka kohalik elanik, kel õnnestuski esimesena abivajajani jõuda. Järvejääl hätta sattunud mees toimetati ühes rikkis maastikusõidukiga Mustvee sadamasse, kus meedikud ta tervise üle vaatasid. Hoolimata pikast järvel seiklemisest ja külmast ilmast oli mehe tervis korras ning ta seadis sammud kodupoole.
3. märtsi keskpäeval kontrollis Mustvee kordoni saanipatrull Sassukvere traaversil liikunud mootorkelku ning tuvastas, et selle juht ei olnud oma väljumist piiriveekogule kordonis registreerinud. Kelgul liikunud meeste tähelepanu juhiti rikkumisele ja neile tehti suuline hoiatus. Mehed mõistsid oma eksimust, vabandasid ning registreerisid koheselt piirivalvurite silma all oma järvel viibimise.
IDA PREFEKTUUR
Lääne-Virumaa
Ähvardamine
3. märtsil teatati, et Haljala vallas ähvardas 60-aastane mees relvaga oma 56-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.
Vargus
Ajavahemikul detsembrist kuni 1. märtsini varastati Rakvere linnas Näituse tänaval asuvast majast eurosente ja Eesti krooni münte, paberraha ja hõbemünte ning sportpüss ja jahipüss.
Ida-Virumaa
Vägivald võimuesindaja suhtes
3. märtsil lõi 45-aastane mees Jõhvi arestimaja ruumides jalaga 24-aastast patrullpolitseinikku. Patrull toimetas meest parasjagu kainenema. Alustati kriminaalmenetlust, mees peeti kahtlustatavana kinni.
Avaliku korra raske rikkumine
1. märtsil teatati, et Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungis 46-aastane mees kallale 18-aastasele neiule. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Avaliku korra raske rikkumine ja ähvardamine
2. märtsil teatati, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval ähvardati relvataolise esemega 17-aastast noormeest ja 18-aastast noormeest. Politseinikud pidasid kahtlustatavatena kinni kaks 31-aastast meest.
Röövimine
1. märtsil teatati, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungiti kallale 32-aastasele mehele ning rööviti mobiiltelefon Samsung ja võtmekimp.
Kehalised väärkohtlemised
1. märtsil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees korduvalt oma 25-aastast elukaaslast.
1. märtsil teatati, et Narvas Tallinna maanteel visati 25-aastast naist kiviga.
2. märtsil teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuva ühiselamu toas lõi 40-aastane mees oma 44-aastast naabrit.
2. märtsil teatati, et Narvas A. Puškini tänaval asuva korterelamu trepikojas tungiti kallale 17-aastasele noormehele. Politseinikud pidasid kahtlustatavatena kinni 28-aastase mehe ja 29-aastase mehe.
3. märtsil teatati, et Lüganuse vallas Aa külas löödi 67-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 68-aastase mehe.
3. märtsil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas meelelahutusasutuses tungiti kallale 24-aastasele mehele.
3. märtsil teatati politseile kaklusest Sillamäel Viru puiesteel, mille käigus sai vigastada 29-aastane mees.
Ähvardamine
1. märtsil teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ahtme maanteel ähvardati 36-aastast meest relvataolise esemega. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.
Vargused
2. märtsil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvast pandimajast varastati kuldehteid. Kahjusumma on selgitamisel.
2. märtsil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvast kauplusest varastati kosmeetikatooteid. Kahju on 611 eurot.
2. märtsil teatati, et Narvas Fama tänaval asuvast kauplusest varastati mobiiltelefon Honor. Kahju on 549 eurot.
3. märtsil teatati, et Narvas Joala tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti Lenovo. Kahju on 400 eurot.
Varguskatse
2. märtsil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvasse kauplusesse sisenes noormees, kes lõi korduvat vitriini, kuid klaas ei purunenud. Noormees põgenes.
Juhtumid piiril
1. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti 1987. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis sõiduautot Nissan. Mees esitas kontrolliks osaliselt võltsitud liikluskindlustuse poliisi. Mehele määrati rahaline karistus. Pärast uue liikluskindlustuse sõlmimist lubati tal riiki siseneda.
1. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.
2. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1995. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kolm päeva, neist kõik päevad Eestis. Mehele tehti suuline hoiatus ning ta lahkus Venemaale.
2. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Samuti saabus piirile 2000. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale.
3. märtsil saabus Narva raudteepiiripunkti riiki sisenevale suunale 1977. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld, mehele väljastatud viisa tunnistati kehtetuks ning ta saadeti tagasi Venemaale.
3. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1993. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.
LÄÄNE PREFEKTUUR
Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
Ööl vastu 4. märtsi sai politsei teate, et Haapsalus lõi 74-aastane mees oma 49-aastast tütart ja põhjustas sellega füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.
Avaliku korra raske rikkumine
3. märtsil teatati politseile, et Haapsalus läksid omavahel kaklema 21- ja 19-aastane mees. Mõlemad mehed said kakluse käigus kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.
Pärnumaa
Avaliku korra raske rikkumine
3. märtsil sai politsei teate, et Pärnus Uuel tänaval lõid seni veel kindlaks tegemata mehed 50-aastast meest ja põhjustasid sellega viimasele füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.
Kehaline väärkohtlemine
2. märtsil teatati politseile, et Audru alevikus lõi 48-aastane mees 39-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.
1. märtsil sai politsei teate, et Tori vallas lõi 41-aastane mees korduvalt samaealist meest ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu.
Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.
 
Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Liiklusinfo 04.03.2019
 

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 12 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

04.03.2019 kella 09.16 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 117. kilomeetril, kus 26-aastane mees kaotas kontrolli haagisega sõiduauto Mitsubishi Pajero üle, sõitis teelt välja ning sõiduk rullus katusele. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

04.03.2019 kella 22.39 ajal toimus liiklusõnnetus Pärnumaal Saarde vallas Valga-Uulu maantee 87. kilomeetril, kus 24-aastane mees kaotas sõiduauto Ford Focus üle kontrolli ja sõitis teelt välja, ning sõiduk rullus katusele. Juht toimetati Pärnu Haiglasse kontrolli.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Teeolud on muutlikud ning asfaltkate võib vahelduda lumevaiba või jääga. Politsei palub, et juhid võtaksid aega, väldiksid võimalusel möödasõite ning austaksid pikivahet.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.