Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarmo Tamm: toidusektori ekspordi edendamiseks tuleb toorainet kohapeal väärindada (2019-02-25 08:06:55)

21. veebruaril toimunud valitsuskabineti nõupidamisel arutleti Eesti toidusektori ekspordi edendamise tegevuskava 2019
2022 teemal. Tegevuskava pöörab suurimat tähelepanu väärindatud kaupade ekspordi ja stabiilsete sihtturgude arvu suurendamisele.

"Eestis on head eeldused kvaliteetsete toidukaupade ekspordiks. Samas ekspordime täna kolmandiku oma põllumajandussaadustest väärindamata kujul. Mida rohkem toorainet kohapeal väärindatakse, seda suurem ja stabiilsem on ettevõtjatele tagatud eksporditulu," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. "Riigi jaoks tähendab omamaiste põllumajandussaaduste kohapeal väärindamine ühtlasi suuremat panust tööhõivesse ja maksutulude laekumisse," lisas minister Tamm.

"Mida laiem on seejuures ligipääsetavate sihtturgude ring, seda kiiremini saavad ettevõtted nõudluse muutusele reageerida ning seda väiksem on ühe turu äralangemisest tulenev äriline risk," märkis Tarmo Tamm. "Väga oluline on panustada riigi ühtse ja eksporti toetava kuvandi loomisesse.Seda toetavad nii meie puhas keskkond, hea looma- ja taimetervise seisund kui ka toimivad järelevalvesüsteemid," lisas minister Tamm.

Tarmo Tamm tõi välja, et erinevalt tooraine eksportimisest tuleb tarbijatoodete eksportimisel turundusse enamasti märksa rohkem investeerida: "Lõpptarbijatele mõeldud kaubad nõuavad keerukamaid turule sisenemise strateegiaid. Seetõttu on geograafiliselt ning kultuuriliselt kaugetel sihtturgudel valmistoodetega läbilöömiseks vajalik toidusektori eksportööride tugev müügialane võimekus."

Toidusektori ekspordi edendamise tegevuskava koostamise käigus on koostöös toidusektori ettevõtetega kaardistatud peamised toidutoodete ekspordi kitsaskohad, analüüsitud tegevusi kitsaskohtade ületamiseks ning koostatud vastav tegevuskava. Tegevuskavas määratud sammud toidusektori ekspordi edendamiseksjagunevad viide sekkumisvaldkonda: turujõu tugevdamine, turuinfo kättesaadavuse parandamine, toote- ja tehnoloogiaarenduse toetamine, Eesti ja Eesti toidu tuntuse suurendamine ja müüki toetavate tegevuste toetamine.

Maaeluministri kinnitatud (21.02) tegevuskava täistekst



 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.