Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ka aastavahetus ei too veel talve (2006-12-28 08:36:56)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 27. detsembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Erakordselt soojana püsinud detsember jätkub normist kõrgemate õhutemperatuuridega kuu lõpuni. Neljapäevast laupäevani mõjutab meie ilma Kesk-Euroopa kõrgrõhkkonna hari. Ilm püsib vahelduvalt pilves ja olulise sajuta. Tuul puhub algul loodest ja põhjast, laupäeval pöördub aga lõunasse, olles nõrk või mõõdukas. Külma on reede öösel 3...8, ööl vastu laupäeva Ida-Eestis kuni 10 kraadi. Päevane õhutemperatuur jääb 3...4 külmakraadist sisemaal 2...3 soojakraadini saartel ja rannikul. Pühapäevast alates sattume taas Põhja-Atlandi tsüklonite meelevalda. Tuuled puhuvad pühapäevast teisipäevani lõunakaartest kiirusega 4-10, puhanguti 12-15 m/s. Esmaspäeval ja ööl vastu teisipäeva võib tuulepuhangute kiirus olla ka kuni 18 m/s. Hooti sajab vihma, kohati sekka ka lörtsi. Sajusem on pühapäeva ja esmaspäeva päeval, uusaasta ööl peaks sajuhooge vähem olema. Õhutemperatuur püsib valdavalt 2...6 soojakraadi vahel, pühapäeva öösel on sisemaal veel kuni 3 kraadi külma. Kolmapäeval puhub lääne- ja loodetuul 5-10, puhanguti 12-15 m/s. Ilm on vahelduvalt pilves, hooti sajab vihma või lörtsi. Öösel on temperatuur 0...+5 ja päeval +2...+6 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame 0 kraadist Ida-Eestis +5 kraadini saartel, mis on normist 5-6 kraadi soojem. Sademeid on oodata 20 mm ringis, seda on umbes kaks korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.