Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Turovski "Aastaajad". Maestro Aleksei Turovski, Tšellopoiste ja Juku-Kalle Raidi õhtu (2019-02-08 08:11:25)


Loodusõhtu Rahvusraamatukogus
Esmaspäeval, 11. veebruaril 2019 kell 18

Aleksei Turovskit pole ilmaasjata nimetatud kõikide loomade suursaadikuks Eesti Vabariigis. Vähe on neid inimesi, kes oskavad loomade maailma nii täiuslikult sisse elada ja nende tegemisi poeetiliselt, omapäraselt, soojalt ning ometi ülitäpselt esitada.

"Aastaajad" on Turovski ringkäik looduses läbi aastaaegade, mis saab alguse talvisest detsembrist, kulgeb päripäeva läbi kogu aastaringi - külma jaanuari, jäise ja tuuletu veebruari, esimest väikest päikest näitava märtsi, arglikult kevadise aprilli, elust pakatava mai, sooja koguva juuni, suveharjasumeda juuli, laisalt sügava augusti, leheküünlaid süütava septembri, esmaste halladega oktoobri ning pälvib punkti poriselt sügisese ja tuuli tõstva novembriga.

Aleksei rännakul kohtame kõikvõimalikke loomi ning tiivulisi, putukaid-mutukaid, veeelukaid, metsaelanikke, maa-aluseid ning-pealseid. Lisaks metsikule loodusele kiikame ka loomaaia sõprade isepärastesse ning vahvatesse tegemistesse.

Loeng-kontsert on illustreeritud 19. sajandi teaduslikest ja populaarteaduslikest väljaannetest pärit gravüüridega.

Esinevad Aleksei Turovski ning "Tšellopoisid" Kaspar Kluge ja Karret Sepp. Äsja esinesid noored andekad muusikud ETV saates "Hommik Anuga". Karret on superstaari-saate võitnud Udo Sepa vend.

Sõna saab teose väljaandja Juku-Kalle Raid. Loodusõhtul saab raamatut osta poole odavamalt kui poest - 12 euroga. Raamatuga koos on võimalik soetada endale ka audioraamat mälupulga näol (10 eurot). Autor kannab sellel ette tekstid, ent pisut improviseeritud ning muudetud kujul. Nii on võimalik lisaks lugemisele Turovski toredaid lugusid ka kuulata.

Sissepääs täiskasvanutele, sh pensionäridele ja tudengitele 3 eurot, õpilastele ja lastele tasuta.

Loodusõhtu salvestatakse. (4. veebruaril toimunud Antarktika loodusõhtut saab vaadata siit)

Lisainfo www.looduseomnibuss.ee ja www.facebook.com/looduseomnibuss.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

P.S. Vabanes kaks vaba kohta retkele Andres Adamsoniga Lätisse 9.-10. veebruaril 2019. Vaata lähemalt " Romantiline talveretk Andres Adamsoniga Lätti".

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.