Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas talude registreerimine avatud talude päevale (2019-02-05 08:11:30)

Avanes avatud talude veebilehel talude registreerimine 21. juulil toimuvale avatud talude päevale. Avatud talude päev on muutunud populaarseks pereürituseks ning toimub sel aastal juba viiendat korda.

"Mul on hea meel, et avatud talude päev on nii populaarseks kujunenud. See näitab, et selline üritus on eestlastele vajalik. Paljud tunnevad puudust kohaliku toidu ostmise võimalusest ning ei aimagi, et läheduses on mitu talu, kes seda pakuvad. Sama lugu on ka paljude muude toodete ja teenustega. Et maaelu säiliks ja areneks, tuleb linna- ja maainimesed omavahel kokku viia ning avatud talude päev on selleks ideaalne võimalus. Seega kutsun kõiki huvitatud talusid, põllumajandustootmisi ja maaettevõtteid end aegsasti kirja panema," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

"Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) tunnustab Maaeluministeeriumit järjepidevuse eest ürituse korraldamisel. Meie jaoks on oluline, et talunikele on loodud võimalused näidata oma tootmist ja tegevusi ning selle abil ka teatud moel murda müüte, mis maaeluga paratamatult kaasas käivad. Julgustame kõiki talusid oma uksi avama. Oleme organisatsioonina teile toeks," lubas ETKLi tegevjuht Kerli Ats.

"Loodetavasti leidub ka sel aastal rohkelt põllumehi, kes on valmis oma külalistele selgitama, kuidas kasvatatakse vilja ja karja ning miks tuleb põldudel tõrjuda kahjureid või taimehaigusi. Avatud talude päev on hea viis Eesti inimesi harida ja näidata neile, millest ühe põllumehe tööpäev koosneb," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse liige Vahur Tõnissoo.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel https://www.avatudtalud.ee/et/talule. Registreerumine lõpeb 1. mail.

"Paljud talud on avaldanud soovi avada oma uksed terveks nädalavahetuseks. Seega palume registreerimisel enda valikust kindlasti teada anda. Samas tuleb meeles pidada, et avatud talude päeva põhipäev on 21. juulil ning sel päeval peaksid külalisi vastu võtma kõik registreerunud talud," rõhutas avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk Maaeluministeeriumist

Talupidajad ja põllumajandustootjad, kes soovivad avatud talude päeva raames oma tootmise külastajatele avada, on oodatud osalema ka infopäevadel:

· 27. veebruaril algusega kell 11 Põllumajandusuuringute Keskuse suures saalis Jänedal Lääne-Virumaal;

· 5. märtsil algusega kell 11 Waide motellis Elva vallas Tartumaal.

Informatsiooni infopäevadel osalemiseks leiab avatud talude veebilehelt https://www.avatudtalud.ee/et/talule.

Üle-eestilist avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Avatud talude päeva koduleht

Allikas: Maaeluminiasteeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.