Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus kolm eesti toidu kokaraamatut (2006-12-27 12:54:11)


Arengukava “Eesti toit” raames toimusid mitmed retseptuuriarendused ning anti välja kolm kokaraamatut. Liisa Pakosta ja Siiri Lelumehe koostamisel valmisid “Koka-aabits” ning DVD, kus tuntud eesti inimesed – Priit Võigemast, Piret Järvis, Aleksei Turovski, Erki Nool, Liisi Koikson jt – tutvustavad erinevates vanuses lastele neile jõukohaseid retsepte. “Koka-aabits” vastab põhikooli ja gümnaasiumi kodunduse ainekavale.

Eesti toidu retseptide arenduse projekti käigus valmis “Eesti toidu kokaraamat”, kus tutvustatakse vanu ja uusi tüüpilisi eesti toiduretsepte. Retseptid on raamatus antud ka inglise keeles.
Väljaande koostamiseks koguti kokku kolmandiku jagu vanu retsepte ning need on raamatus esitatud nende algsel kujul. Kolmandiku vanadest retseptidest muutis peakokk tänapäevasemaks ning kolmandik raamatus esitatud retseptidest on päris uued.

“Eesti Gourmet kokaraamat” valmis koostöös Eesti Ekspressi Kirjastuse AS-iga ning on samuti kakskeelne. Lisaks eestikeelsetele retseptidele on seal ka inglisekeelsed tekstid. Selles raamatus tutvustavad retsepte Peeter Pihel, Imre Kose, Kaie Karu, Dimitri Demjanov, Riinu Rätsep, Angelica Uudeküll, Sergei Trunov, Lauri Erm ja teised eesti tuntud ja tunnustatud kokad.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 27.12.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.