Arengukava “Eesti toit” raames toimusid mitmed retseptuuriarendused ning anti välja kolm kokaraamatut. Liisa Pakosta ja Siiri Lelumehe koostamisel valmisid “Koka-aabits” ning DVD, kus tuntud eesti inimesed – Priit Võigemast, Piret Järvis, Aleksei Turovski, Erki Nool, Liisi Koikson jt – tutvustavad erinevates vanuses lastele neile jõukohaseid retsepte. “Koka-aabits” vastab põhikooli ja gümnaasiumi kodunduse ainekavale.
Eesti toidu retseptide arenduse projekti käigus valmis “Eesti toidu kokaraamat”, kus tutvustatakse vanu ja uusi tüüpilisi eesti toiduretsepte. Retseptid on raamatus antud ka inglise keeles. Väljaande koostamiseks koguti kokku kolmandiku jagu vanu retsepte ning need on raamatus esitatud nende algsel kujul. Kolmandiku vanadest retseptidest muutis peakokk tänapäevasemaks ning kolmandik raamatus esitatud retseptidest on päris uued.
“Eesti Gourmet kokaraamat” valmis koostöös Eesti Ekspressi Kirjastuse AS-iga ning on samuti kakskeelne. Lisaks eestikeelsetele retseptidele on seal ka inglisekeelsed tekstid. Selles raamatus tutvustavad retsepte Peeter Pihel, Imre Kose, Kaie Karu, Dimitri Demjanov, Riinu Rätsep, Angelica Uudeküll, Sergei Trunov, Lauri Erm ja teised eesti tuntud ja tunnustatud kokad.
Allikas: Põllumajandusministeeriumi 27.12.2006 pressiteade.
|