Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadlased: tableti abiga alkoholi sõltuvusest vabaks (2006-12-26 07:52:25)

 

Melbourne'i Howard Florey instituudi teadlased on avastanud võimaluse, kuidas tablettide abil saab inimene alkoholisõltuvusest ning ülesöömisest vabaks.

Alkoholi tarvitanud inimese ajus hakatakse tootma ainet nimega oreksin. Kui selle tootmine peatada, ei teki enam vajadust uue alkoholidoosi järele, vahendas BBC teadlaste uuringu tulemusi.

Alkoholijoobele sarnane eufooria tekib ajus ülesöömise puhul ning vaheaju osas hüpotalamuses hakkavad rakud samuti tootma oreksini, seega saaks oreksini tootmise blokeerimisega ravida ka ülesöömishäiret.

Esimesest rottidega läbi viidud katsest selgus, et kui närilistele tagati vaba juurdepääs alkoholile,  lõpetasid nad selle joomise just sel hetkel, kui neile manustati oreksini blokeerijat.

Järgmisel katsel viidi rottidega läbi pikem mürkidest puhastamise ravi, nö võõrutusravi ning kui neile pärast seda oreksini tootmist blokeerivat ainet manustati, ei tundnud nad enam mingisugust huvi alkoholi vastu, kuigi varem seostasid nad vastavat keskkonda alkoholiga.

Uurimisrühma liikmed jätkavad tööd oreksini blokeerijaga, et selgitada, kas pikaajaline aine kasutamine oleks inimesele ohutu.

 

Allikas: etv24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.