Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõuluroog paitagu kõhtu (2006-12-23 07:35:51)

 
Virumaa tunnustatud kokad kingivad lugejatele jõuludeks erilised retseptid perele uhke ja maitsva jõuluroa valmistamiseks. Head isu!     

        

 

Liha õlles ja mees (kümnele sööjale)

 

Vaja läheb 1 liiter tumedat õlut; 5 spl mett; 1,8 kg sea kaelakarbonaadi; 1 kg sibulat; 200 g võid; 5 loorberilehte; soola, pipart, liha üldmaitseainet.

 

Lihast lõigata 2 cm paksused viilud ja praadida võis, maitsestada soola, pipra ja liha üldmaitseainega. Panna samale pannile, kus praeti liha, veel natuke võid ning kooritud ja tükeldatud sibul. Praadida sibul kuldpruuniks ning maitsestada pipra, soola ja meega.

Pool sibulasegust asetada ahjupanni põhja, tõsta peale lihaviilud ning nende peale ülejäänud sibulad.

Valada ahjupannile õlu, lisada loorberilehed ja katta pealt fooliumiga.

Küpsetada ahjus 180 kraadi juures üks tund. Serveerida keedukartuli ja värske salatiga.

 

Anne Hallimäe, Palmse mõis

 

Mustsõstraveinis hautatud lambakints kaneelikaalikatega

 

Lambakints.

 

Piki lambakints küüslauguküüntega ja pruunista. Haudepotis kuumuta keemiseni umbes pool liitrit mustsõstraveini ja vett, aseta lambakints potti, lisa rosinaid, kadakamarju, rosmariinioks ja supilusikatäis sinepit.

Lase nõrgal tulel paar tundi haududa.

Seejärel võta liha potist, eemalda kont, viiluta ja maitsesta soola ning pipraga ning jäta viieks minutiks fooliumi alla maitsestuma. Kastme valmistamiseks kurna praeleem ning soovi korral maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga.

 

Kaneelikaalikad.

 

Lõika kaalikad umbes 1,5 sentimeetri suurusteks kuubikuteks, kuumuta potis õli ja või segu, lisa kaalikakuubikud ning pruunista need pidevalt segades. Kata kaalikad poolenisti veega, hauta, kuni vedelikku on jäänud minimaalselt, seejärel maitsesta mee, kaneeli, soola ja sidrunimahlaga. Võta pott tulelt ja kata viieks minutiks kaanega, et maitsed seguneksid. Serveeri lambapraad koos kaneelikaalikate ja veinikastmega.

 

Marko Kulver, Musta Täku Tall

Allikas: tarbija24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.