Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 1 (2019-01-10 10:04:22)


@VÕRGUKIRI

9. jaanuar 2019 nr 1/424



Häid mõtteid ENRD andmebaasist!

Euroopa maaelu arengu võrgustiku üheks ülesandeks on jagada informatsiooni projektide kohta, mis on saanud toetust Euroopa Liidu Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist, ning on piirkonnale olulised, huvitavad ja kõige olulisem - oleksid inspireerivad teistele.

Loe edasi siit »

ÜRITUSED:

KONKURSID:

Kandidaatide esitamise tähtaega on pikendatud kuni 15. jaanuarini. Info ka maaeluvõrgustiku veebilehel

INFOKS:

Maaeluvõrgustik

Maaeluministeerium ja Maablogi

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

  • (21.12.2018): EPA2019 - põllumeeste oma suursündmus!
    EPKK kutsub kõiki põllumajanduse ja biomajanduse valdkonna ettevõtjaid osa saama esimesest Eesti põllumajanduse aastanäitusest EPA2019, mis toob kaheks päevaks Tartusse kokku sektori tipptegijad. EPA2019 pole lihtsalt näitus, see on Eesti põllumajanduse suursündmus. EPA2019 toimub 31. oktoobrist 1. novembrini 2019 Tartus Raadil Eesti Rahva Muuseumi avaratel sise-ja välipindadel.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 toetuste taotlusvoorud ja infopäevad:

Toiduohutuse pikaajaline programm, rohkem infot www.toiduteave.ee

  • Teadmussiirde pikaajaline programmi toiduohutuse tegevusvaldkonnas pakub suurepärase võimaluse koolitada oma ettevõtte töötajaid ja ka ennast! Tutvu 2019.a Eesti Maaülikooli täiendkoolituse kavaga SIIN

Ühistegevuse pikaajaline programm, rohkem infot yhistegevus.emu.ee/

  • 11. jaanuaril toimub ettevõtete külastuse päev: "Toormele lisandväärtuse andmine" - Frank Kutter OÜ ja kohtumine Viru Lihaühistuga
  • 15. jaanuaril toimub ettevõtete külastuse päev: "Toormele lisandväärtuse andmine" - AS Metsaküla Piim ja Kaiu LT OÜ
  • 18. jaanuaril toimub ettevõtete külastuse päev: "Toormele lisandväärtuse andmine" - MTÜ Liivimaa Lihaveis
  • 22. jaanuaril toimub ettevõtete külastuse päev: "Toormele lisandväärtuse andmine" - Scandagra Eesti AS
  • 25. jaanuaril toimub infopäev "Ebaausate kaubandustavade vastane kaitse ja head tavad toiduainete tarneahelas"
  • 30. jaanuaril toimub infopäev: "Kuidas lahendada konflikte?"

Euroopa põllumajanduse innovatsioonivõrgustik (EIP-AGRI) on avanud konkursi ekspertide leidmiseks viide uute fookusgruppi: antimikroobse kasutamise vähendamine linnukasvatuses; mesilaste tervis ja säästev mesindus; põllumajandustootmise mitmekesistamine taimsete ravimite ja kosmeetikatoodete kaudu; põllumajandusliku mulla kaitsmine saastumise eest; mulla sooldumine.
Konkursile oodatakse avaldusi kuni 11. veebruarini. Rohkem infot EIP-AGRI veebilehel.

Loe edasi »

ENRD Kontaktpunkt (19.12.2018): Jaga oma biomajanduse alaseid kogemusi!
Jaga oma kogemusi seoses oma väike- või keskmise suurusega ettevõtte, sotsiaalse ettevõtte, avaliku või era-algatusega, mis panustab maapiirkonnas biomajanduse temaatilisse väärtusahela ja/või klastri arendamisse - täida lühike küsimustik kuni 31. jaanuarini 2019!

Loe edasi »

Aasta lõpus ilmus Euroopa maaeluvõrgustiku ajakirja "Rural Connections" talvenumber. Sellest leiab erinevaid lugusid Euroopa maaeluvõrgustiku tegevustest, otsustest Euroopa Komisjoni tasandil ning fookuses on sel korral tõhus kommunikatsioon. Ajakiri on leitav ka maaeluvõrgustiku veebilehelt.

Loe edasi »

Üritused:

ÜRITUSED:

  • Alates 1. jaanuarist kuni 30. juunini 2019 on ELi eesistujamaa Rumeenia.

  • 17.-19. jaanuar toimub Berliinis Saksamaal ülemaailme toidu ja põllumajanduse foorum (Global Forum for Food and Agriculture).

  • 18.-20. jaanuaril toimub Helsingis turismimess MATKA, kus on esindatud ka mitmed Eesti organisatsioonid, ühendused, ettevõtted.

  • 18.-27. jaanuaril toimub rahvusvaheline Roheline Nädal 2019 (Grüne Woche) Berliinis Saksamaal. Messil on esindatud ka Eesti koos Liivimaa maitsetega.

  • 18.-27. jaanuaril toimub Berliinis Saksamaal rahvusvaheline Roheline Nädal 2019 (Grüne Woche). Messil on esindatud ka Eesti koos Liivimaa maitsetega.

Ürituste kava Euroopa maaelu arengu võrgustiku veebilehel.

Euroopa Komisjon - põllumajandus ja maaelu areng (19.12.2018): Toiduainete tarneahelas esinevate ebaausate kaubandustavade vastane kokkulepe kaitseb kõiki ELi põllumajandustootjaid
Euroopa Parlament, nõukogu ja komisjon jõudsid poliitilisele kokkuleppele uutes eeskirjades, millega tagatakse kõigile ELi põllumajandustootjatele ja väga suurele osale põllumajanduslikke toiduaineid tootvatele ELi ettevõtjatele kaitse selliste tavade vastu, mis on vastuolus hea usu ja ausa kauplemise põhimõttega

Loe edasi »

EurActive (19.12.2018): Lühikesed toidu tarneahelad Lõuna-Euroopas
Lühikeste toidutarneahelate kontseptsiooni, kus talunike ja tarbijate vahelt on eemaldatud vahendajad, tutvustati EL ühise põllumajanduspoliitika 2014-2020 raames ning selle populaarsus on viimastel aastatel märgavatalt kasvanud.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.