Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-01-08 00:47:56)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 111 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks avaliku korra rasket rikkumist, 32 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust (kolm eluruumidest ja neli sõidukitest). Üheksas liiklusõnnetuses sai surma üks ja vigastada kaheksa inimest. Tabati 48 alkoholijoobes juhti. Registreeriti 535 väärtegu.
Piiril väljastati 15 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja üks inimene. Piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi avastati kolm. Avastati kaks salakaubavedamise juhtumit.
PÕHJA PREFEKTUUR
Tallinn
Avaliku korra raske rikkumine
5. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljaku bussipeatuses ründasid kolm 18-aastast mees 26- ja 29-aastast meest ning tekitasid neile kehavigastusi. Politseinikud pidasid võimalikud ründajad kinni ning toimetasid nad jaoskonda.
Kehalised väärkohtlemised
4. jaanuaril pöördus politseisse 33-aastane mees, kelle sõnul rünnati teda 30. detsembril vanalinnas asuva baari ees.
4. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas korteris läksid naabrid tülli. 46- ja 31-aastane mees süüdistavad teineteist löömises. Politseinikud toimetasid mehed asjaolude selgitamiseks jaoskonda.
4. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Suur-Ameerika tänaval asuvas kortermajas on kuulda kaklust. 43-aastane mees lõi 39-aastast naist ning alaealist last. Politseinikud pidasid mehe kinni.
4. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Kaubamaja tänaval lõi 45-aastane naine noaga 82-aastast naist ning tekitas tema jalale vigastusi. 45-aastane naine toimetati psühhiaatriahaiglasse.
4. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees elukaaslast, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.
4. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuvas korteris tekitati ühise alkoholi tarvitamise käigus 35-aastasele mehele tervisekahjustusi. Politseinikud toimetasid agressiivselt käitunud kannatanu kainestusmajja ning selgitavad juhtunu asjaolusid.
5. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval asuvas söögikohas lõi tundmatu mees 20-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.
5. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris lõi 43-aastane alkoholi tarvitanud mees oma elukaaslast, 43-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
5. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Juhkentali tänava kaupluses lõi tundmatu noormees turvatöötajat ning tekitas talle vigastusi.
5. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sirbi tänaval toimus 39-aastase naise ja 17-aastase tüdruku vahel konflikt, mille tagajärjel said mõlemad vigastada.
6. jaanuaril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees abikaasat, 30-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
6. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris lõi 48-aastane mees elukaaslast, 51-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
6. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Vene tänaval asuvas korteris toimus 46-aastase naise ja 37-aastase mehele konflikt, mille tagajärjel vajasid mõlemad arstiabi. Kiirabi toimetas mehe ja naise haiglasse.
6. jaanuaril teatati, et Kristiines Mooni tänaval lõi 23-aastane mees samaealist meest ning tekitas talle vigastusi.
6. jaanuaril teatati, et Nõmmel Turbasambla tänaval asuvas majas põhjustas 45-aastane mees oma elukaaslasele, 47-aastasele naisele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.
6. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris tõukas 70-aastane mees 46-aastast naist, kes palus naabril muusikat vaiksemaks keerata. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Vägivald võimuesindaja vastu
5. jaanuaril kutsuti politseinikud Kesklinnas Viru tänaval asuvasse baari, kus turvatöötaja kasutas agressiivse mehe taltsutamiseks gaasi. 46-aastane mees lõi jalaga sündmuskohale jõudnud politseinikku ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Vargused
4. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Madala tänaval varastati sõiduauto BMW multimeediakeskus. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 1700 eurot. Samal tänaval murti sisse ka teise BMWsse ning varastati selle multimeediakeskus. Selle vargusega tekitatud esialgne kahju on 3000 eurot.
4. jaanuaril teatati, et Rocca Al Mare keskuse kauplusest varastati nutitelefon. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 1300 eurot.
5. jaanuaril teatati, et Kristiines Tulika tänaval murti sisse keldriboksidesse. Vargustega tekitatud kahju on selgitamisel.
5. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas baaris varastati kuldkett. Esialgne kahju on 2000 eurot.
6. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvast korterist varastati köögitehnika, peegel, madrats ja padi ning lõhuti vara. Vargusega tekitatud esialgne kahju on selgitamisel.
Harjumaa
Kehalised väärkohtlemised
6. jaanuaril teatati, et Sauel Pärnasalu tänaval põhjustas 40-aastane mees 47-aastasele mehele tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid 40-aastase mehe kinni.
6. jaanuaril teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval lõi 36-aastane mees abikaasat, 33-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Juhtumid piiril
4. jaanuari õhtul saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1974. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mehel puudusid asjakohased dokumendid ning talle väljastati sisenemiskeeld. Mees lahkus Kiievisse 6. jaanuaril.
6. jaanuari õhtul saabus Kiievist Tallinna 1981. aastal sündinud Ukraina kodanik. Naisel puudusid asjakohased dokumendid ning talle väljastati sisenemiskeeld.
LÕUNA PREFEKTUUR
Tartumaa
Kehalised väärkohtlemised
6. jaanuaril kella 18 ajal sai politsei väljakutse Tartus Tähe tänava kortermajja, kus oli löödud 55-aastast naist. Politsei võttis naise üksikasjade selgitamiseks jaoskonda kaasa.
6. jaanuari varahommikul lõi 35-aastane mees Elvas Nuti tänava parklas 29-aastast tuttavat naist. Kannatanu vaatasid üle meedikud, vigastusi naisel ei tuvastatud.
4. jaanuari õhtul kella 17 paiku puhkes Elvas Kesk tänava korteris kahe tuttava mehe vahel kähmlus, milles sai viga 52-aastane mees. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas agressiivse 43-aastase mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.
Vargus
Politseile laekus teade, et 29. detsembri keskpäeval varastati Tartus Turu tänava kaubanduskeskuse tualettruumist meeste käekell. Kahju on 325 eurot
Juhtumid piiril
4. jaanuaril kella 18.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa registreerimismärgiga sõidukit Subaru ning avastasid sellest Eestis keelatud külmrelva. Eesti seaduse vastu eksinud sõidukijuht ühes keelatud esemetega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.
5. jaanuari hommikul tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel keskealisel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.
5. jaanuari hommikul kella 9 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki saabumisel Venemaa registreerimismärkidega sõiduautot Audi A8, mida juhtis 36-aastane venelanna. Tollikontrolli käigus leidsid maksuametnikud sõidukist peidetuna 23020 deklareerimata sigaretti. Tolliametnik määras naisele rikkumise eest rahatrahvi ning peale menetlustoiminguid lubati juhil oma teekonda jätkata.
6. jaanuari hommikul kella 8.20 paiku märkasid piirivalvurid Peipsi järvel Meerapalu lähistel kolme kalameest, kes järvelt tagasi kutsuti. Kuivõrd järvejää ses paigas on liikumiseks ohtlikult õhuke, selgitati Läti kalameestele kehtestatud piiranguid ning nad sõidutati tagasi Meerapalu koolimaja juurde kaldale, kus ootas nende transpordivahend.
6. jaanuari hommikul kella 10 paiku märkasid Mustvee piirivalvurid, et Peipsil, kus jää ohtlikult õhuke ning ebaühtlane on, viibib kaks kalastajat. Piirivalvurid selgitasid välja meeste isikud, võtsid nendega ühendust ning suunasid nad telefonivestluse käigus alale, kus jääkate jalgsi liikujatele oluliselt turvalisem on.
6. jaanuaril kell 11 märkasid piirivalvurid, et Kallaste kandis viibib Peipsi järve jääb seltskond inimesi, kes võivad kehvade jääolude tõttu järvistul hätta sattuda. Järvejääl liikunud piirivalvepatrull juhtis kalastajate tähelepanu kehtestatud keelule ning suunas kalamehed tagasi kaldale.
Mustvee kordoni piirivalvur Margus Anier tõdes, et keskpäevaks olid kõik keelatud alas liikunud kalurid kas kaldale toodud või turvalisemasse piirkonda suunatud ning kellegi elu ohtu ei sattunud. Seejuures tuletab ta kaluritele meelde, et Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas on Peipsi järvejääle minek lubatud üksnes jalgsi Jõgevamaal Sääritsa ja Raadna külade vahelisel alal ning seda kuni 3 kilomeetrit kaldast, kus jääolud on paremad. Ülejäänud järvel Jõgeva-, Tartu- ja Põlvamaa piirkonnas on jääle minek rangelt keelatud nii jalgsi kui mootorsõidukitega, kuivõrd seal liikudes võivad inimesed ohtu sattuda," toonitas Anier. Jääoludest saab operatiivset ülevaadet politsei kodulehel: https://www2.politsei.ee/et/nouanded/jaaolud/
IDA PREFEKTUUR
Lääne-Virumaa
Kehaline väärkohtlemine
Politseile teatati, et 1. jaanuaril lõi 18-aastane naine Tapa linnas Veski tänaval asuvas meelelahutusasutuses korduvalt 20-aastast naist.
3. jaanuari hilisõhtul tuli Kundas korteris 46-aastane mees kallale oma 67-aastasele emale. Mees on kahtlustavana kinni peetud.
Ida-Virumaa
Surma põhjustamine ettevaatamisest
5. jaanuaril kukkus umbes 30 meetri kõrguselt rannikult alla 7-aastane laps, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Juhtumi kõigi asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus.
Ähvardamised
Politseile teatati, et 3. jaanuaril ähvardas Jõhvis Kivi tn korteris 49-aastane mees 47-aastast naist füüsilise vägivalla kasutamise ja vara rikkumisega. Politseinikud pidasid mehe kinni.
4. jaanuaril ähvardas alkoholijoobes 57-aastane mees Narvas Vestervalli tn korteris oma naabrit, 55-aastast naist, noaga. Mees on kahtlustavana kinni peetud.
5. jaanuaril ähvardas Jõhvis 31-aastane mees oma 76-aastast vanaema vägivallaga. Mees on kahtlustavana kinni peetud.
Kehalised väärkohtlemised
4. jaanuaril lõi Narvas Tallinna maanteel mees rusikaga näkku 42-aastast meest.
4. jaanuaril lõid Narvas Puškini tänaval kaks meest 39-aastast meest.
4. jaanuaril tuli 35-aastane mees Narvas Joala tn korteris oma 32-aastasele elukaaslasele kallale.
4. jaanuaril tuli Narvas Kalda tn korteris 34-aastasele naisele kallale tema endine elukaaslane, 32-aastane mees. Mees on kahtlustavana kinni peetud.
6. jaanuaril tekkis Sillamäel konflikt endiste elukaaslaste vahel. Tüli käigus lõi 37-aastane mees 35-aastast naist.
6. jaanuaril tõukas Narvas Grafovi tänaval 32-aastane mees oma 64-aastast isa, mille tagajärjel kannatanu kukkus peaga vastu kapi nurka. 32-aastane mees on kahtlustavana kinni peetud.
6. jaanuaril või Narvas Gerassimovi tänava korteris 30-aastane mees oma 51-aastast ema.
Vargused
Politseile teatati, et ajavahemikul 1.01.-03.01.2019 varastati Jõhvis Narva maanteel asuvast korterist kaks kuldsõrmust. Kahju on 250 eurot.
Politseile teatati, et 2. jaanuaril varastati Narvas Joala tänaval asuvast asutusest arvuti HP ja monitor. Kahju on ligi 600 eurot.
6. jaanuaril varastati Narvas Tallinna maanteel mobiiltelefon. Kahju on 250 eurot.
Omastamine
Politseile teatati, et 13. detsembril omastati Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval mobiiltelefon Huawei. Kahju on 219 eurot.
Avaliku korra raske rikkumine
Politseile teatati, et 1. jaanuaril kella 4 paiku lõi üks naine Sondas Uljaste teel asuvas meelelahutusasutuses 19-aastast naist.
Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine
5. jaanuaril sai politsei teate, et Kohtla-Järve Uus tn korterisse sisenesid luku lõhkumise teel tundmatud isikud.
Juhtumid piiril
4. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Mercedes-Benz, mida juhtis 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrolli käigus avastasid tollitöötajad sõidukisse ehitatud peidikust kokku 27 140 sigaretti. Sigaretid konfiskeeriti, mehele määrati rahatrahv ja ta viisa tunnistati kehtetuks. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja suunati koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.
4. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1999. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanikku. Naisel polnud kehtivat viisat, talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.
4. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naisel polnud kehtivat viisat, talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.
4. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Gruusia kodanikku. Mehel ei olnud biomeetrilist passi ega kehtivat viisat, talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.
4. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1968. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mehel polnud kehtivat viisat, talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.
5. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1964. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Selgus, et naine viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta üheksa päeva, neist kaks päeva Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Naine lahkus Venemaa Föderatsiooni.
6. jaanuaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1974. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes juhtis Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Hyundai. Mees esitas osaliselt võltsitud Venemaa Föderatsiooni mootorsõiduki liikluskindlustuspoliisi. Mehele määrati rahaline karistus ja ta suunati koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.
3. jaanuaril pidasid Narva politseinikud tavapärase patrullitöö käigus kinni Kerese tänaval kiirusega 104 km/h kihutanud Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbritega sõiduauto Infiniti. Roolis olnud 31-aastasele mehele määras 4. jaanuaril Viru Maakohus karistuseks kolm päeva šokivangistust. 6. jaanuaril tunnistasid Ida prefektuuri ametnikud mehe viisa kehtetuks. Välismaalasele koostati ettekirjutuse lahkumiseks ja ta suunati Venemaa Föderatsiooni. Mehele kohaldati ka sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile üheks aastaks.
LÄÄNE PREFEKTUUR
Pärnumaa
Kehalised väärkohtlemised
4. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Ilvese tänaval lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus 52-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast, kes sai viga.
4. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval lõi seni tuvastamata mees 26-aastast meest.
5. jaanuaril sai politsei teate, et Häädemeeste vallas lõi ja ähvardas 50-aastane mees oma 24-aastast endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.
Vargused
4. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et Pärnus Paide maanteel asuva ettevõtte territooriumile pargitud veoautost võeti kütuse krediitkaart ja osteti sellega lähedal asuvast tanklast diiselkütust. Ettevõttele tekitati varalist kahju ligi 550 eurot.
Raplamaa
Kehaline väärkohtlemine
4. jaanuaril sai politsei teate, et Järvakandi alevis lõi 47-aastane mees talle tuttavat 40-aastast naist.
Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.
 
Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.