Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti liitus kliimasõbraliku metsanduse deklaratsiooniga (2018-12-17 08:12:06)

Poolas Katowices toimuval ÜRO kliimakonverentsil võeti vastu kliimasõbraliku metsanduse deklaratsioon, millega liitus ka Eesti.

Vastu võetud deklaratsiooniga kinnitavad riigid, et metsandus mängib olulist rolli Pariisi leppe eesmärkide saavutamisel.

"Metsarohke Eesti jaoks on deklaratsiooniga liitumine väga oluline. Kliimamuutuste mõju vähendamisel ja sellega kohanemisel oleme astunud uude ajastusse, kus metsal on märkimisväärne roll" selgitas keskkonnaminister Siim Kiisler.

"Mets on süsiniku siduja ja talletaja. Seejuures ei tohi tähelepanuta jätta metsade endi haavatavust kliimamuutustele. Kliimapoliitika peab tagama selle, et süsihappegaasi paiskuks õhku vähem ning oleks tagatud metsade maksimaalne vastupanuvõimekus kliimamuutuste mõjudele," rõhutas Kiisler.

Deklaratsiooniga juhitakse tähelepanu sellele, et metsad oleks terviklikult ja jätkusuutlikult majandatud.

"Eesti on rangelt kaitstavate metsade pindala osakaalu poolest Euroopa Liidus esirinnas. Meie metsi majandatakse säästvalt, tagades nende mitmekesisus, elujõulisus ja liigirikkuse püsivus. Metsade majandamisel lähtume sellest, et need pakuksid nii praegustele kui ka tulevastele põlvkondadele majanduslikku, sotsiaalset, keskkonnaalast ja kultuurilist kasu. Nende põhimõtete järgimisel toetatakse ka ÜRO seisukohti metsade jätkusuutlikuks majandamiseks," lisas Kiisler.

Metsade deklaratsiooni (The Ministerial Declaration on Forests for the Climate) algatuse esitas kliimakonverentsi korraldajariik Poola.

Tegemist on poliitilise deklaratsiooniga, mis eeskätt keskendub metsade rollile kliimamuutuste leevendamisel ja nendega kohanemisel globaalsel tasemel.

Kuna metsal on oluline roll süsinikuringes, tuleb maailmas vähendada metsade hävinemist ja nende seisundi halvenemist. Ühtlasi tuleb läbi jätkusuutliku majandamise parandada nii metsade süsiniku sidumise võimet kui ka kliimamuutustega kohanemise võimekust. Seejuures peab arvestama metsa oluliste rollidega ka muudes erinevates valdkondades.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.